2021-12-20
深水埗一帶好似都唔太多韓國餐廳,今日行開黃金商場,見到對面開咗間韓國餐廳就試下先。 門面以歐陸式設計,白色加Tiffany blue,比人感覺好舒服。入面都放咗啲乾花同掛畫,感覺好清新。餐廳唔係好大,得幾張檯,但keep住一直都好多客入嚟。 店員先送上自家製泡菜同芽菜,可以免費添加一次,之後想再加就$18一碟。我揀咗個冬日限定嘅養生雞湯,由多種藥材嫩雞熬出嘅美味而且具有高度營養價值,可以話係冬季進補嘅美食,湯頭濃郁層次豐富,軟嫩雞肉入口即化,飲一碗便精力十足、神清氣爽。送飯一流,白飯吸晒雞湯嘅味道,超好味! 韓式牛肉炒粉絲炒得乾身,唔會太過黏口,雖然我唔係好食三色椒,不過呢度嘅三色椒食完都唔覺得自己食咗,好香好甜,牛肉嫩口,再加上芝麻香,味道不錯不錯!食完仲會有驚喜,見到碟上好靚嘅圖案。