2021-09-04
勇闖偏僻嘅錦田cafe 入面環境好靚好韓feel 亂影相都會好靚不過就係細咗啲啲 黎之前記得一定要book 位 預約制的👻🐓日式燒雞扒胡麻冷烏冬🍜($78)烏冬係幼身好煙銀好滑 配芝麻醬一定冇得輸不過啲雞肉就麻麻少少雪藏味🍤海老天丼定食🍱($88)有四隻大蝦 如果有意外驚喜比想像中好食😋天婦羅炸得好香脆 粉漿唔會太厚太油膩👍🏻🌜Moon milk 🥛 ($58)🌹Dreamy pink 溫熱牛奶 加上蜂蜜 玫瑰 肉桂同印度人參肉桂味好出成個感覺都好滋潤好好飲 最欣賞係佢隻杯好保溫杯牛奶放咗好耐仲係溫暖的🥰🍵一千零一夜($48)係花果茶類 用斯里蘭卡錫蘭茶配綠茶有一杯小小嘅牛奶比你自己加落去 🌰瑪德蓮($20x1)栗子造型超級可愛 但食落就不太好 比較乾身冇咗馬德蓮嗰種濕潤感🤦🏻♀️🍑白桃烏龍芝士凍餅🧀($55)免頭係一層白桃jelly 下面係烏龍芝士蛋糕兩隻食落去味道麻麻 桃味有點太假 🥴個人不太喜歡 不過店主好有心思擺盤好靚🥰整體黎講鹹食係好過甜食好多嘅 甜品來講全部failed 🤣🤣不過都要叫黎影相打下卡 論環境同打卡你講係唔錯嘅但係建議要改善下甜品嘅質素😬
🐓日式燒雞扒胡麻冷烏冬🍜($78)
烏冬係幼身好煙銀好滑 配芝麻醬一定冇得輸
不過啲雞肉就麻麻少少雪藏味
日式燒雞扒胡麻冷烏冬
🍤海老天丼定食🍱($88)
🌜Moon milk 🥛 ($58)
🌹Dreamy pink
溫熱牛奶 加上蜂蜜 玫瑰 肉桂同印度人參
🍵一千零一夜($48)
係花果茶類 用斯里蘭卡錫蘭茶配綠茶
有一杯小小嘅牛奶比你自己加落去
🌰瑪德蓮($20x1)
瑪德蓮
🍑白桃烏龍芝士凍餅🧀($55)
免頭係一層白桃jelly 下面係烏龍芝士蛋糕
整體黎講鹹食係好過甜食好多嘅