2014-05-11 10770 views
5月9日大日子, 快獸仔同豬呠既六週年。情調大好既餐廳o係情人節/生日都試唔少,見openrice 食評唔錯,就不如黎個新嚐試。呢個新嚐試亦令我呢個做開CR-ROM 既食客不得不開番個ACCT寫番幾句。早於上星期已經打電話BOOK 2人7:30 PM,BOOK 位時都講明留位10分鐘。明知呢間多人食,當日十分之咁準時7:30 到達,落雨濕笠笠,真係估唔到門口仲有咁多人願意等。報到後先知未有得入住,無問題,多人丫嘛,我懂的,落雨C濕等左十多分鐘終於到我地。一上到去油煙情況老實講叫做合理,裝修亦如大家既COMMENT 所講夠晒地道!而我地O係侍應既猜領下左O係樓梯隔離既二人座。做足功課既我見豬皮咁多人讚,梗係要試一試佢啦。另外仲叫左個人蔘鮑魚雞湯, 泡菜煎餅, 韓式拉麵, 牛肉拼盤, 五花腩好快咁好多野食都一下子一齊到左 。但張"木台"咁"大",一下子黎左咁多點擺先? 侍應對呢個情況已經慣晒,拎多張櫈俾我地當茶几用。HEEEEY! 要明白我地個位O係正樓梯隔離, O係侍應們同食客必經之地,你將我地D野食咁放O係張櫈度, 而櫈既LEVEL 咁岩係人既大脾至PAT PAT 既位置,咁我D 野食
5月9日大日子, 快獸仔同豬呠既六週年。
而我地O係侍應既猜領下左O係樓梯隔離既二人座。
好快咁好多野食都一下子一齊到左 。

HEEEEY!
要明白我地個位O係正樓梯隔離, O係侍應們同食客必經之地,你將我地D野食咁放O係張櫈度, 而櫈既LEVEL 咁岩係人既大脾至PAT PAT 既位置,咁我D 野食咪o係度食晒塵?!
所有人行過D褲呀裙呀 "HIDE" 晒落去! 睇到無心機食啦

點解我地落單時唔提下我地擺唔晒咁多呢?什至後期食物再黎仲要我去幫手諗點擺?

好喇, D 野食黎晒! 但最搞笑既係前菜等左十幾分鐘都未黎!!!!
 仲要連隻碗都未有!
 野食有野食HEA O係度, 俾人HEA 晒D污糟野落去, 人就有人O係度望住D 野食呆等!!
 侍應三催四請都未拎到前菜同碗過黎!!! 問左四個侍應都話落左單叫我地等等!!!
離晒大譜!
我地坐低O個下又識同我地講只可以食九十分鐘! 我地等你D 前菜都等到無晒時間啦!
 真係佛都有火!

野食方面, 個個都話豬皮好食! 點知食落去似食擦膠, 係好QQ 呀, 不過咩味都無LOR, 又肥膩! 把鬼!

人蔘鮑魚雞湯 - 有三隻鮑魚, 但成碗湯得意米味, 人蔘/雞/鮑魚 味完全食唔到!

泡菜煎餅 - OK好味, 但等得隻碗黎都凍晒啦。

韓式拉麵 - 辛辣麵加隻蛋同京蔥,毫無誠意!

牛肉拼盤, 五花腩 - 正常, 都新鮮, 無醃過, 但唔值呢個價LOR

食飯其間都換左幾次個煎盤, 都算OK, 侍應都會主動幫你剪開D 肉等你食。

佐料 (蒜片) 生菜 任添OK!

但最後見差唔多九十分鐘就要急急腳一次過燒晒D 野LOR

全餐飯又急又趕環境又嘈, 野都講唔到幾句! 結果二人埋單八百幾蚊!!!!

咁既價錢, 咁既服務, 食D咁既質素既野, 仲要食得咁趕, 我不如去ISQUARE 某韓國餐廳俾專人服侍幫你燒埋又坐得舒服好過!!!!

以後都唔會再黎! 簡直俾人搵笨!!!

仲要搞到豬呠都"慶"埋先唔開心!

2014-05-09
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Celebration
Anniversary