2020-12-22 1420 views
天氣開始凍, lunch想食d熱辣辣嘅野, 雖然韓國街好多選擇, 但有點花多眼亂🤣行到去尖東, 見到角落位有間韓國野, 喺門口睇完menu, 覺得價錢好合理!!! 入去一試!牛骨湯飯上菜時, 個湯仲係滾緊, 湯底嘅香味撲鼻而來, 配飯非常好! 好快會食哂成碗飯! 裡面有韓國粉絲, 牛肉, 雲耳, 配菜, 不過最出色係溫度同湯底!另外一個都係用石頭鍋裝住, 就係石頭鍋飯!一隻窩蛋, 配上紅蘿蔔白蘿蔔絲, 菠菜, 翠玉瓜絲, 芽菜, 雞肉, 最重要嘅係辣椒醬, 唔知點解平時唔食辣, 但落韓國辣醬就停唔到手! 食到底仲有d飯焦, 好好味!

炆無骨牛肉片定食

雜錦石頭鍋拌飯

另外一個都係用石頭鍋裝住, 就係石頭鍋飯!
食到底仲有d飯焦, 好好味!
炆無骨牛肉片定食
雜錦石頭鍋拌飯