7月31日, 是夜突然想食泰國野, 決定去泰簡單walk in碰碰運氣睇下洗唔洗等位. 可能時間尚早, 出奇地竟然星期六晚都唔算太多人, 等咗一陣就入得喇!::: 前菜 菜甫花生 ::: 附送花生好大粒! d肉煲到好淋, 味道鹹鹹地~ 菜甫好入味~ 係個幾特別嘅前菜!::: 蟹肉粉絲生菜包 ::: $68作為頭盤, 呢個粉絲包都算相當飽肚! 新鮮生菜上面有d好似米粉咁嘅粉絲, 再疊上鮮味厚實嘅蟹肉, 仲有d紅椒絲同香草點綴下~ d粉絲好爽, 蟹肉味道唔錯, 連埋生菜一齊食感覺好清新! 中間個醬係頗杰兼帶辣嘅好似沙嗲醬嘅野, 用嚟點生菜包食又添一份惹味~ 不過兩個人食就太飽喇!::: 金枕頭 ::: $88好推介呢個金枕頭!!! 係一大個焗到外脆內軟入口鬆化嘅麵包, 內裡夾住濃郁嘅咖哩汁同蜆肉!! 呢個咖哩汁係完全唔辣架~ 係咖哩炒蟹個種汁, 而且加咗d甜椒同雞蛋去煮, 味道仲有少少甜甜地~ 用嚟點包係超一流!! 不過又咖哩又蛋又麵包, 兩個人食其實都幾漏…::: 傳統炒河 ::: $70傳統炒河有少少似港式嘅乾炒牛河~ 不過呢個就加咗d泰式香料, 當中d雜菜都帶有泰式風味. 河粉夠晒

::: 前菜 菜甫花生 ::: 附送

::: 蟹肉粉絲生菜包 ::: $68

::: 金枕頭 ::: $88

::: 傳統炒河 ::: $70
傳統炒河有少少似港式嘅乾炒牛河~ 不過呢個就加咗d泰式香料, 當中d雜菜都帶有泰式風味. 河粉夠晒油潤, 咬落煙韌, 炒得都幾入味~ 撈埋d蛋絲芽菜絲一齊食好好味! 墊底有d生菜, 都可以幫手索下d油~

唔知點解我地兩個人唔係叫咗好多野, 但係樣樣都係大大份又漏又飽肚~ 每樣都大概有3-4人份, 2個人食就唔叫得多… 搞到食唔晒要打包! 呢度環境好好, 裝修充滿泰色風情, 又有電視播住d泰文MV… 而d食物亦十分好~ 唔怪之得咁多人要等咁耐位都要嚟食啦! 其實仲有好多野想食, 尤其是個”泰霸道”!! 不過真係要同多d人嚟食先得啦~
菜甫花生
蟹肉粉絲生菜包
金枕頭
傳統炒河
2010-07-31
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
蟹肉粉絲生菜包
金枕頭