2020-06-19 154 views
平時小弟都會同老婆出沒市區油尖旺比較多,而原本今日既我地應該已經飛左日本。疫情底下我地都改變吃喝玩樂既策略,改為多D留港消費食食玩玩。今次難得入到屯門黃金海岸享受一個美好既下午,然後到市區覓食,搵到呢間有和牛燒肉既炻石燒。首先門面同裝修方面,都十分有心機同埋係年輕既感覺,門內門外既掛飾都值得大家細心欣賞。大大隻「炻」字遠睇都好清楚見到係一間食燒肉既餐廳。店內外餐牌都清楚知道推介乜野餐,全日板燒就會係小弟最注意到而想食既菜單,價錢都合理之中。由於思鄉關係,日本和牛會係我第一飛佛而另一半就叫封門柳(雖然唔知係乜地方但好似好厲害)。個套餐入面仲會包埋小吃一碟,不過我就揀追加封門柳,事後證明我呢個決定係冇錯。上菜前,職員都小心翼翼點火著爐,然後牛肉、飯、湯徐徐奉上。日本和牛都係我想像之中既味道,睇到雪花果下已經知道個油脂感會係相當豐富。驚喜既係封門柳既質感都相當唔錯,肉味濃而軟香。最後忍唔住SEARCH下原來佢係牛橫隔膜肌肉,每隻牛只有一條,所以好值得去試。下次入屯門新墟,可以再食支持飲食圈。

和牛及封門柳
和牛
2020-05-11
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
和牛及封門柳
和牛