2012-11-15 8 views
基本上遇到唔好或者服務差既餐廳, 通常都係自己心入面black list佢就算,但係為左尋晚餐飯, 真係要特登開個account黎將尋晚既事同大家分享話說依間餐廳晚市放題有分兩場, 6點同8點, 價錢分別係$188同$208再加一, 我地一行6人食6點果場, 其實一路都無乜特別, 場內唔係太多人, 黎既野食都唔係話超級特別/好食, 所以都無人有同d野食影相, 野食種類唔太多, 不過味道正常, 刺身亦算正常(但係d tuna魚重係冰黎既), 不過不失, 食食下, 我發覺點解平日最大食, 食親飯都負責包底, 飽到嘔都重食緊既朋友, 點解今日食甘少架呢, 問一問先知原來佢覺得好熱, 熱到唔想食野, 佢已經著住短袖衫, 但都出緊汗, 而其實同行既朋友, 除得到衫既都已經除左, 我除左外套之後重要捲起埋個衫袖, 唔可以講話好熱, 但係有d焗, 應該係冷氣唔夠之後7點半, 有個人超無禮貌走埋黎收錢, 真係唔知得罪佢d咩, 然後我見枱上既野食已經食左9成, 我又見佢收錢, 就叫朋友渣渣淋寫野食, 收錢個人聽到之後就講話 "係就快d喇, last order喇", 其實我唔介意你收錢果陣順便提一提la

, 然後我見枱上既野食已經食左9成, 我又見佢收錢, 就叫朋友渣渣淋寫野食, 收錢個人聽到之後就講話 "係就快d喇, last order喇", 其實我唔介意你收錢果陣順便提一提last order, 因為全餐飯佢無提過幾點last order, 我地亦唔會話賴死到左8點都唔走, 不過我諗有食過放題都會知餐廳到甘上下會提你重有幾耐, 或者幾點last order, 好基本姐, 不過算啦, 都係果句, 唔鐘意最多未下次唔黎食

我地再寫左20隻甜蝦同少少其他刺身, 令全枱6個人都火起既事終於發生
, 首先, 好明顯聽到冷氣開大左, feel到涼左好多, 因為重有幾個字8點, 所以開定冷氣比下一輪客(有無搞錯
), 之後, 刺身黎既時候個waiter飛隻碟埋黎然後極速拎轉身走人, 一望, 我地既甜蝦數量夠, 有over 20隻, 不過全部變哂細size, 無蝦頭, 得手指尾甘幼果d, 大家望住d蝦真係mark大哂眼
, 埋單之前同埋單之後可以差甘遠?! 我唔知佢地係未對其他客都係甘樣, 但係依種手法真係好唔得, 我諗就算d野食係飛到上天甘好食我都唔會再食, 總之食完就好谷氣
, 好唔明點解同8點果場相差$20但係我地要受到甘既待遇
, 永久black list ar!!!
2012-11-13