Happy Friday,就梗係食我中意既PIZZA啦😌~~ 揀左好耐,最後揀左呢間印度Fusion菜,除左因為其好評多外,仲因為選擇多🤤。晚上6點零去到,當時全場只得一枱食客,所以出餐好快。臨近聖誕,餐廳已經佈置左唔少聖誕裝飾,聖誕氣氛濃厚😀。呢度供應多款酒類,最岩飲酒吹水既朋友,不過我唔太好酒,所以就無試到。餐廳除左一般既印度咖哩、薄餅、炸物小食外,仲有沙律、意粉、飯、連西式扒類都有提供,款式多但質素好唔好就真係試過先知。先黎一款前菜 – 墨西哥脆片 $105呢個真係吹水必點之物,大大份,食極都仲有,感覺食左一大包「D」字頭墨西哥脆卡咁😆。脆片上除左有拉絲芝士外,仲有酸忌廉、牛油果醬、莎莎醬,個人比較中意帶有草青味既牛油果醬😋,食起來夠清新,又無咁溜。雖然價錢有少少貴,但睇得出其用心之處,連碟都熱辣辣,所以即使放左一段時間但仍能拉絲。小食 – 炸雞翼6隻 $70雖然話係雞翼,但實質係雞搥仔,真係岩哂我呢D唔中意食翼既人😍。餐廳仲要細心到每隻搥都卷一層錫紙,避免食客整污糟手指,抵讚!!雞搥炸粉好薄好薄,而且炸到非常酥脆。其賣相雖然好紅,令人誤以為佢好重口味,但其實食落無乜調味料味,肉

先黎一款前菜 –
墨西哥脆片 $105

呢個真係吹水必點之物

小食 –
炸雞翼6隻 $70
炸雞翼6隻

炸雞翼6隻

雞搥炸粉好薄好薄,而且炸到非常酥脆。其賣相雖然好紅,令人誤以為佢好重口味,但其實食落無乜調味料味,肉質以脾位黎講,有少少鞋🤔。炸雞配兩款醬,一款係薄荷醬,另一款係酸辣醬,而且都真係幾辣下。個人比較中意薄荷醬,食落唔會太刺激,而且比較有印度味。

主食 –
印度薄餅 M Size $149
印度薄餅 M Size

上網見到有唔少人都大讚呢款PIZZA好味,所以一早已經決定試佢。餡料有鮮嫩印度烤雞、洋蔥、甜椒、蘑菇、薄荷沙律醬。
印度薄餅 M Size

無可否認呢款PIZZA的確用料豐富,上枱時其賣相亦相當唔錯,而且香氣撲鼻,令人垂液三尺🤤。加上熱辣辣、拉絲芝士、香脆批邊、各款配料都配搭得好好,而且加入烤雞同薄荷沙律醬後,極俱印度味😋。本身一切都好好,只可惜配料、醬汁太多太濕,令批底變軟偏濕,缺乏左薄餅既香脆特點。如果期望食到脆底PIZZA既朋友,一定大感失望;但倘若怕食乾PIZZA既朋友,呢款PIZZA就完全無呢個問題。不過本人同朋友都係前者之人,所以有少許失望,若多料之餘又有脆底,就perfect啦

今次用餐體驗唔錯,職員有禮、有笑容、主動,食物上既小細節都做得唔錯,連水都係溫暖既檸檬暖水
。不過網上其他食客既11月份餐牌同我睇既12月份餐牌,每款食物已經加左$10,未到新一年就咁快加價….
唯有當比加一服務費啦(因為餐廳無加一)。
2018-12-14
Type of Meal