身為路痴的我,竟然係餐廳條街行來行去幾次都搵唔到🙈 因為無招牌同店面極唔起眼😂 甘岩見到有其他顧客行過去有店員出來先見到🤦🏻‍♀️ 結果比變了要排隊😂 覺得店面好似同石屎牆融為一體,好似忍者甘識隱身😂😂同男朋友揀了宗像丼的松、竹,份量同海鮮種類唔同,松就多左蟹🤤松 ($198) 有點少貴但真係堅好食☺️吞拿、吞拿魚蓉、北寄貝、帶子、甜甘蝦、三文魚子、烏賊、油甘魚、鱲魚、蟹肉,明顯見多了蟹肉😌見有圖文介紹宗像丼食法:魚生片加胡麻醬食,鮮味同開胃😍(留返1-2片要最後整茶漬湯飯) 海鮮丼砌到山咁高,仲好實,唔會鬆鬆散散甘會跌,打卡岩晒😎😎😎竹 ($148)份量少點,同比松少了蟹肉我地加入wasabi同醬油食,鮮味好出,囗感超豐富🤤🤤之後就可以用兩片紫菜,自製手卷,幾好玩,睇得又玩得😂 但我們實在卷得唔太專業就唔影了😂 最後,前菜留低的魚生片同食剩的丼飯可以請職員加入熱湯、蔥花、芝麻,食埋最後一種食法。一丼食到3個食法,帶出三個層次,抵返晒😚😚🔴P.S: 坐bar台可以直接睇到師傅製作☺️店內有十幾個位,多人時可能要耐心等下,美食係值得等待😉

松 ($198) 有點少貴但真係堅好食☺️

見有圖文介紹宗像丼食法:

竹 ($148)份量少點,同比松少了蟹肉

我地加入wasabi同醬油食,鮮味好出,囗感超豐富🤤🤤

魚生片

茶漬飯

一丼食到3個食法,帶出三個層次,抵返晒😚😚

2018-10-27
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
魚生片
茶漬飯