2019-08-12 1686 views
舊同學外國返嚟香港過一個短假期,由於佢星期六日都要陪屋企人,我地只夾到星期五下午茶時間聚會,咁耐冇見,要我請半日annual leave都在所不惜😂呢日我book咗間喺我收藏list已久嘅cafe,位置雖然唔近港鐵站,但依然有好多人慕名以至,足以見到佢哋嘅吸引力!趁閒日放假,應該冇咁多人,可以去慢慢享受🥰Cafe環境舒適,裝修走日本風,全店以白色為主題,仲有各式日本插畫增添日本風情,好多打咭位。⭐️塩燒西冷薄切牛排慢煮蛋殻米茶漬飯 $120薄切西冷肉質鬆軟,有彈性,牛味香濃;將慢煮流心蛋拌匀飯一齊飯,蛋味非常突出,滑溜細膩;之後再加上鰹魚湯造成茶漬飯,又別有一番風味!⭐️招牌燒海鹽忌廉麻薯班戟北海道牛奶雪糕及水果 $85班戟厚身,質感結實得嚟好鬆軟, 中間位置仲有Q彈嘅抹茶麻薯,面頭嘅海鹽忌廉,略帶鹹香,香濃軟滑,仲有冰凍嘅北海道牛奶雪糕,多重口感,好滋味🥰🥰伴碟嘅新鮮水果,鮮甜清新,為班戟錦上添花。⭐️皇室伯爵鮮果茶 $48伯爵茶底濃而不澀,茶味出眾,果味清新,鐘意佢比出面既甜度較低,令人更能細味天然果茶。⭐️皇室伯爵茶黑朱古力 $48朋友既黑朱古力伯爵茶俾我試左啖,朱古力濃厚香醇,同時仍飲
⭐️塩燒西冷薄切牛排慢煮蛋殻米茶漬飯 $120
⭐️招牌燒海鹽忌廉麻薯班戟北海道牛奶雪糕及水果 $85
伴碟嘅新鮮水果,鮮甜清新,為班戟錦上添花。
⭐️皇室伯爵鮮果茶 $48
⭐️皇室伯爵茶黑朱古力 $48
朋友既黑朱古力伯爵茶俾我試左啖,朱古力濃厚香醇,同時仍飲到伯爵茶既茶香!
2019-08-09
Type of Meal