2024-09-30
曾經學過一首Tango fusion的舞蹈,能將熱情與優雅完美地blending,就是Argentine Tango的精髓。阿根廷菜同樣是跟火焰般的熱情,來得直接,經餐廳elegantly presented。餐廳的前廳古典浪漫,地面的黑白圖案、紅磚牆身、鏡面走廊、深棕色木門傢俬和沙發,是一貫的優雅格調和經典情懷。連侍者亦謙謙有禮。他家的麵包有一種麥香,敬請不要錯過,愛好麵包的我全條清光。Empanada de Carne Criolla阿根廷牛肉餡餃係我每次食阿根廷菜都必點既前菜黎,香脆既餃皮,輕微既辣度,令餡餃更惹味。Wild Prawn Ceviche 阿根廷檸汁醃蝦味道微酸,好醒胃。主菜點左Entrana Gruesa (Hanger Steak] 250g 封門柳,Bife de Chorizo (Sirloin) 250g 西冷牛排,以鐵板奉上,再放係碟上。餐廳採用阿根廷草飼牛,無添加嫩化劑或味精,兩者中當然係封門柳更好食。無限量供應炸薯條係以一桶上,平時無咩食煎炸野我都食左唔少,就證明好食!Bread Pudding係Head Chef極度推介既homemade dess
連侍者亦謙謙有禮。
他家的麵包有一種麥香,敬請不要錯過,愛好麵包的我全條清光。
Wild Prawn Ceviche
阿根廷檸汁醃蝦味道微酸,好醒胃。
Bread Pudding
係Head Chef極度推介既homemade dessert黎,麵包布甸唔係太甜,果然無推介錯!
飲番杯Cranberry juice 解膩幫助消化就最好~