2021-12-07 2138 views
今日跟Amigo慶生,兩個人去打邊爐,5點半未夠上到去,門口人員介紹有燒肉有火鍋,都喺2個鐘任食,最後決定火鍋,唔駛排隊直入。入去食火鍋嘅我地喺第一枱,決定坐最近門口的卡位,方便拎配菜飲品。食燒肉嘅就已經有兩三枱,一開始Amigo仲懷疑選錯火鍋,應該選燒肉,但已決定就別左想右想了。套餐選了火鍋最貴的C套餐$308,早段時間有85折,火鍋升級肉類牛雞豬任叫任食,配菜就自由去出面枱拎,當中有熟嘅凍蝦。之後睇返其實選B套餐都不錯,差距只有一份海鮮盛合,而且跟剌身盛合一樣,一枱一份only。選好了蕃茄+壽喜燒湯底後,一開始來了海鮮和剌身盛合,都好味,不過份量當然唔會好多,剌身作為等火鍋滾嘅前菜算不錯。之後來了4盤定5盤牛,2種部位,2盤豬肉片,湯滾起前食了些蝦,肉質實,唔霉,這點十分重要,唔錯。湯滾起就是正式的開始,牛的味道我覺得不錯,厚度適中,不會像紙一般薄,但又不會太厚,一盤有4-8塊,每次來2-3盤已經很足夠2個人食了,食慣A5和牛的人就別來比較了,呢個價錢別發夢了。全程試了清酒、梅酒、烏龍茶、冬瓜茶,梅酒太甜,一杯就夠了,不合我,清酒還不錯,口感可以,飲了兩杯,配枝豆和薑片一流,烏龍沒

全程試了清酒、梅酒、烏龍茶、冬瓜茶,梅酒太甜,一杯就夠了,不合我,清酒還不錯,口感可以,飲了兩杯,配枝豆和薑片一流,烏龍沒特別,冬瓜茶清甜唔錯。

服務員態度不錯,有人主動幫手取吉碟和更換清湯壺、廚餘杯,而且落完Order很快便到,很不錯了。當然也有客席不多的因素在。

總結而言2個人是吃飽喝足了,期間漸漸多人,結帳後有雪糕選,限定一人一盒,吃完時間也到了。因言談甚歡,我們多坐了5-10分鐘傾計,因未滿席也沒有趕我們走,當然我們也不會太過份阻人做生意,跟手便走了。

食之前見到負評的內容也有點擔心,不過可能是閒日星期二,加上我們是最先一批客人,所以相對地服務最理想,吃得更開心。

P S.洗手間乾淨(廢話,剛開鋪當然乾淨😂)
2021-12-07
Celebration