2016-12-19 1091 views
真係好想大力推介一下,元朗多野食就不嬲都知架喇,不過高質得黎又特別又價錢大眾化,仲要唔洗出去九龍城都食到ge正野,真係要同大家講講~尤其d set ar,真係抵到好想大叫出黎丫~去開元朗ge人實知道點心籠仔蒸飯等等會去食東x。不過今日我發現到仲正ge呢間大肚腩。真心想同大家詳盡分享。行過比佢出面有張報導話比清真更清真的牛肉餅。。。。。就入去試下,兩條友仔仲叫左好多野食,不過都算食得晒~爆汁牛肉餅($16) - 真心覺得超正加抵食,餡多又香濃不在話下,佢真係爆汁架!!仲係爆勁多汁!好香,個皮外脆而唔係好油,verygood呀~!!!!!!!!真係要比10個like~金沙海鮮脆卷腸 ($26)- 真係好高質,同朋友兩個人幾下就食晒,蝦肉爽口彈牙,腸粉皮薄得黎好軟滑,食完佢之後好似會翻唔到轉頭呀>3<中間個層好脆卜卜,似係一d薄脆,但係香香的~︿︿真係想encore ar~鱆魚雞粒缽仔飯($28) - 抵食飽肚,一d都唔雞粒,都幾大舊,滑ge~!!鮮帶子菜苗餃(2件) - 帶子感覺係剛剛熟所以好滑lulu,餃ge皮都唔錯,唔會易散,煙軔軔咁~入面的菜都幾多下,滿滿的~黑松露野菌餃(2件)-
鱆魚雞粒缽仔飯
帶子菜苗餃(2件)
帶子菜苗餃(2件)
黑松露野菌餃(2件)
黑松露野菌餃(2件)- 本人就勁中意食菌類,不過一般菌類ge要留意一下,因為佢ge黑松露味都幾濃郁下,入面d菇都係塞得滿滿的~btw…鐘意食ge唔好諗喇~去try try喇~
避風塘炒蘿蔔糕
避風塘炒蘿蔔糕
避風塘炒蘿蔔糕 - 有10件架,你見到d蘿蔔一絲絲咁樣,唔係粉o個d蘿蔔糕,入面仲有蝦米架,不過要注意一點,話明避風塘bor,真係幾辣下~!!但係香味十足~
最後附上唔係個個頂得順的榴槤炸彈,佢ge味都唔少野架,鐘意食ge就會好鐘意食,唔鐘意ge,試下坐遠d啦。。ahaaa︿︿外面脆卜卜,入面係榴槤茸,味道好濃厚~

P.S.  打完之後又想返去食喇…有機會去試ge朋友不妨睇下佢地d set ar,我見真係幾抵,最重要牛肉餅同個腸粉,好正丫~食完之後我仲可以去對面馬路食b仔~識食呢!!
2016-12-12
$70 (Lunch)
Celebration
Birthday