2018-04-11 1406 views
由佢落地深水埗個陣我已經幫襯佢,我仲好記得佢個湯除左咸之外仲有一種香濃的豬骨味但系今日去返食混亂拉麵,門口除左已經少左人排隊之外,入口既格局無咩點變,反而就系多左好多香港味。講返湯底,予其話佢咸左,不如話佢無左個種濃郁的香,得返咸字,有2倍芽菜的確可以幫你中和一下,,但系考慮到有人未必食得曬,其實系吾系可以有其他食法系可以中和下個咸味? 即使一邊食我都系要系禁飲水先可以中和到。。。其實無變最多既,可能系杯水。。。流心蛋同麵都keep到以前質素,豚肉就真系有啲跌watt。。可能真系香港拉麵鋪百家爭鳴的關系,連我地食拉麵的要求同享受都高左,但系整體上仍然系對得住個價既