2025-07-23
禽晚同朋友去左長沙灣試西班牙菜店員會首先介紹Special Menu 揀左兩款Panceta with Toast $62煙燻豬腩片,油香味十足配上脆卜卜既多士,加埋芝士碎味道獨突~對呢道菜印象都幾深刻Tortilla $62好似一件切餅既蛋餅上面鋪滿鮮味魚肉薯仔同蛋漿片片相隔仲有手指餅伴餅幾特別Arroz Negro Squid Ink Paelle 魷魚墨汁飯 $258成鍋上好辣手要小心d魷魚同墨汁飯形成强烈對比黑白配咁除左魷魚仲有蝦乾味咸香味濃郁,魷魚幾彈牙Cocktail:Dawn $88好靚既斷層,打卡一流底層係黑加侖子汁中間係橙汁mix桃呢款酒味比較重~酸酸甜甜幾特別Sweetthurt $88呢杯有我最鍾意既Bailey's😆仲有榛子、咖啡~完全係我鍾意既味道甜品:🧀Basque Cheese Cake 巴斯克芝士蛋糕 $88 即叫即整需要等30分鐘值得等~一上枱好香芝士味熱辣辣有別於一般巴斯克蛋糕食落好似海綿一樣軟滑咸香芝士味充斥口腔~大推鋪頭唔算大,book左亦都要等等,店員都nice,會再去試埋其他,特別係西班牙紅蝦飯&西班牙凍湯
店員會首先介紹Special Menu
揀左兩款
Panceta with Toast $62
煙燻豬腩片,油香味十足
配上脆卜卜既多士,加埋芝士碎
味道獨突~對呢道菜印象都幾深刻
仲有手指餅伴餅幾特別
成鍋上好辣手要小心d
魷魚同墨汁飯形成强烈對比黑白配咁
除左魷魚仲有蝦乾味
咸香味濃郁,魷魚幾彈牙
Cocktail:
Dawn $88
好靚既斷層,打卡一流
底層係黑加侖子汁
中間係橙汁mix桃
呢款酒味比較重~酸酸甜甜幾特別
Sweetthurt $88
呢杯有我最鍾意既Bailey's😆
仲有榛子、咖啡~完全係我鍾意既味道
甜品:
即叫即整需要等30分鐘