一間背負鐵板扒類老字號之名既波士頓餐廳,係灣仔屹立多年,前幾年有食過一次,發現已經大不如前,但每日都會有好多人排隊,到底係因為質素改善左定係只係食老字號名氣?所以今日就去試一試,點知失望到極點...首先得兩個lunch set可以揀,黎得當然要試出名鐵板餐,雖然寫左迷你兩字,但雜扒餐第一時間應該點都會諗到豬扒同雞扒,但黎到同想像中好大出入🤯餐包不單止唔熱,連暖都稱唔上,跟室溫而變,如果個日天氣凍,個包應該會再凍一點🥶餐湯正常,應該最簡單就煮到主角迷你鐵板出場!鐵板非常之熱,加上醬汁大量煙霧出,的確仍然做到港式扒房既效果大煙過後,發現大部分配菜都痴哂底,要好用力先可以將佢‘連根拔起’,但一睇黑色既?燶哂既,好似陳年鐵板屎🤮燶味離遠都聞到,即使我唔食燶左既部分,其他食都有燶既味道鐵板餐有豬有雞,但雞並不是雞扒,而係兩隻冇味雞翼,冇煎過冇炸過,調味只係靠鐵板上既醬汁,淡而無味,唯一合格既係雞翼係熟既,冇其他豬扒非常薄,刺身應該比它更厚🧐肉質軟腍,但口感真係欠奉,仲有腸仔、煙肉同豆,每樣都有少少燶,就不多說一間懷舊老字號扒房點解會變到茶餐廳水準都不如,箇中原因我唔去探究,只係知我唔會再去呢間餐

一間懷舊老字號扒房點解會變到茶餐廳水準都不如,箇中原因我唔去探究,只係知我唔會再去呢間餐廳
2020-11-28
$100 (Lunch)