2022-07-07 23 views
同朋友都好鍾意食辣嘢,平時食開川菜多,今次就去試吓泰國菜🥳 小曼谷之前喺九龍城食過,今日就收工係銅鑼灣嗰間食😆 次次去餐廳坐低第一樣一定係睇甜品先😂♥ 香辣辣椒豬肉碎燴飯 $91冇辣不歡嘅我哋,連主食都揀咗香辣辣椒豬肉碎,燴飯配左太陽蛋蛋汁可以撈飯食,食落辣辣地好過癮😆♥ 風味燒豬頸肉 $128點少得燒豬頸肉呢! 火爐控制岩岩好,燒到外皮微脆,加上泰式辣汁夠哂風味😋♥ 泰式馬拉盞炒椰菜苗 $85椰菜苗平時煮飯好少會整,馬拉盞炒帶微辣夠晒惹味♥ 小曼谷原隻芒果糯米飯🥭 $88食泰國嘢甜品最鍾意嗌芒果糯米飯,原隻芒果大大舊仲好甜,仲配上心型嘅糯米飯認真夠心思! 點埋椰汁成就最夾♡ 食泰菜自然就要食辣!每款碟頭都幾大碟,份量好足料🥰

♥ 香辣辣椒豬肉碎燴飯 $91

♥ 風味燒豬頸肉 $128

♥ 泰式馬拉盞炒椰菜苗 $85
椰菜苗平時煮飯好少會整,馬拉盞炒帶微辣夠晒惹味

♡ 食泰菜自然就要食辣!每款碟頭都幾大碟,份量好足料🥰