2023-03-13 317 views
過去銅鑼灣最愛去食街Chill下,見今日涼涼地就坐出面,真舒服。身邊9成客人都係外國人,好有渡假feel😂咁岩今日想食pancake,就揀左哩間。😋 buttermilk pancake set ( Blueberry) $118 有兩塊好厚既pancake, 兩塊中間唔會有cream,鍾意食先沾上,我覺得比較好。配料分別有:楓糖漿,雲哩拿雪糕,新鮮忌廉,藍莓漿同新鮮藍莓。全部配料加埋一齊食,好好味👍🏻而且pancake好有口感,好實在,足料。😋橙冰茶 $0夠大杯,以前就得Simplylife先有橙冰茶,其實我好鍾意飲。檸檬茶飲到有點悶。有新鮮橙肉粒,茶味又唔會好濃,正👍🏻😋Tapas 四重奏 $168 (二人份量)Tapas 即係西班牙既小食,分別有洋蔥圈,雞翼,辣肉腸,焗薯皮。醬汁都係偏西班牙醬汁味道,偏重口味,但又唔會食完好口渴。洋蔥圈炸脆漿炸得唔錯,酥脆唔會好硬。魷魚都係新鮮既。焗薯皮有葱粒,醬汁,口感唔會好實,好味。雞翼有充足既肉汁同好嫩滑。辣肉腸就偏咸左少少。可能我慣左比較淡口味。哩個餐都算唔錯👍🏻假日黎下午茶Chill下傾下計係唔錯既地方。服務員都好貼心,以銅鑼灣哩個地

😋橙冰茶 $0

😋Tapas 四重奏 $168 (二人份量)

假日黎下午茶Chill下傾下計係唔錯既地方。服務員都好貼心,以銅鑼灣哩個地區黎講哩間既價錢同質素都好高👍🏻

⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿)

El Born (銅鑼灣)
銅鑼灣百德新街58-64號Fashion Walk地下D舖

飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #銅鑼灣美食 #香港打卡餐廳 #打卡 #香港特色餐廳推介 #吃貨 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner #elborn #pancake