瀛豐放題料理專門店

2023-08-14 116 views
位於銅鑼灣京都廣場呢間瀛豐放題料理專門店, 地點超方便, 而且環境舒適。價錢係中區嚟講叫抵食, 星期一至四18:00-20:00都係$259, 星期五至日都係269。佢有超過180款港日泰美食任飲任叫任食, 平時食嘅放題都係日式多, 但呢度有埋泰國菜, 仲有得升級食生蠔、海膽帶子, 都係加$138 , 任食飛機直運生蠔、海膽帶子、任飲Hoegaarden、Stella生啤, 真係好抵呀! 而且唔係集團式, 所以menu上有好多特別嘅野食。[成人晚市放題(18:00-22:00) - $259有一邊自助區放有日式及泰式冷盤, 沙律, 甜品柜, 雪糕柜, 凍飲柜, 仲有啤酒熱茶雪糕都有。我地加埋套餐升級, 加多$138叫埋佢任食飛機直運生蠔、海膽帶子、任飲Hoegaarden、Stella生啤, 食豪啲! 雖然冇飲啤酒, 但任食帶子, 大大隻生蠔都好滿足了。生蠔口感爽滑, 非常新鮮, 我地好鍾意食生蠔真係啱晒, 老公話海膽帶子好好食, 又新鮮, 帶子夾住海膽, 海膽甘甜, 帶子鮮味, 都係一個特別嘅配搭。[[[[跟住有刺身, 超級刺身組合, 超多款排滿係大盤上, 上枱超靚超驚人, 全部都

成人晚市放題(18:00-22:00) - $259

跟住有刺身, 超級刺身組合, 超多款排滿係大盤上, 上枱超靚超驚人, 全部都好鮮, 三文魚腩超肥美, 呑拿魚煙過, 顏色好靚, 油甘魚好鮮, 仲有希靈魚, 八爪魚, 鮑片, 角螺, 赤貝, 好少有嘅冰山蚌, 馬刀貝, 珍寶赤蝦, 手掌咁長, 勁鮮甜。仲有泰式生蝦, 新鮮到好似再起一樣, 配埋泰式酸辣汁, 好美味呀! 冷盤就食咗海蜇頭, 帶子裙邊, 泰式肉碎粉絲沙律, 酸酸辣辣, 幾開胃。

熟食食咗泰式燒元貝, 必食, 燒焗得好香, 又夠蒜蓉味。仲有串燒沙爹牛肉, 有孜然味, 唔錯。仲有燒菠蘿, 辣酒煮花螺, 辣椒膏炒蜆, 呢兩款海鮮個汁幾好味, 唔錯! 天婦羅都唔錯, 皇帝蟹棒幾好。 燒蝦好香, 又夠咸, 都一定要食。泰式既熟食真係好味, 泰式蝦餅有驚喜, 細細件, 幾有蝦味又彈牙。炸香蕉幾特別, 好似唔似香蕉, 似炸香蕉膏。泰式肉碎包味道差少少辣味, 可能我食得辣啦, 但都幾香香料味嘅。七味雞軟骨, 熱辣辣, 夠香脆, 佐酒一流。

壽司就叫了啲一口壽司, 火炙壽司食下, 有一口鰻魚, 韓式太卷, 芝味炸蝦卷, 鵝肝帶子壽司, 芝士鰻魚卷, 軟殼蟹手卷, 明太子熟蝦壽司等等… 真係樣樣都試下。

飲品有紙包, 罐裝都有, 仲有韓式飲品。最後緊係甜品時間啦, 有馬卡龍, 朱古力, 忌廉, 榴槤泡芙, 芒果, 榴槤, 椰汁布甸, 就連cupcake, 啫喱都有, 每樣迷你可以試好多款。