周末入愉景灣走走,享受一下假日的寧靜、悠閒。本身逛完愉景灣打算夜晚出番去市區食。但見到消費滿百多元可以有免費程船票,而且愉景灣好日都唔入去一次,所以就決定逗留此地吃一頓晚餐。沿住愉景灣海邊的餐廳為數不算多,而呢間Zak's 應該係裡邊最大間的西餐廳。而且戶外座位挺多,暗暗地再加上蠟燭型燈光擺設,氣氛都幾浪漫,OK,二話不說就揀呢間。甫進餐廳後,等待侍應安排座位。餐廳侍應好多都係外籍人士。侍應首先帶我地去坐一個比較偏向中間的戶外座位 (近室內,唔近海徬),坐低後我地就睇睇menu,無耐見靠近海徬少少的座位吉左出黎,帶我地入座的侍應又示意我地可以坐過去;無耐,最近海徬邊的座位吉了,侍應再次示意我地坐過去,至少當下我覺得侍應服務好足到位,起碼唔會只係黎手叫我坐底就等我地點菜。我地點左三度菜,招牌沙律、招牌薄餅同埋芝士闊麵。之前在op睇了評價話D野食大大份,不以為然,當我地點菜之後,先知道此言非虛,真係好大份,樣樣野都好足料。野食食唔哂,結果要打包。二人用餐的話,建議點兩道菜都夠了。野食都有一定水準,不過天氣開始冷,在戶外座位食,野食好快凍,所以要趁熱食! 環境和氣氛又夠好,把酒談心一流。略嫌

環境和氣氛又夠好,把酒談心一流。略嫌價錢偏高,但野食份量大兼足料,打個和吧。
芝士闊麵
招牌沙律
招牌薄餅
2021-11-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
芝士闊麵
招牌沙律