2021-04-19 854 views
耐無食燒味 所以晚餐就決定食陳記。入到去未坐低已經見到幾隻螞蟻喺凳同牆上爬黎爬去🤪。未算影響食慾,所以叫左燒鵝瀨粉,60蚊。黎到未食肉,先飲湯。個湯係暖同凍之間,叫侍應俾過一碗熱湯我,侍應態度都好好,佢同師傅反應返,但師傅就話睇住佢啱啱滾,唔會凍,講野好大聲,廳面都聽到,我唔明我呃你做麥。跟住熱湯黎到,諗住終於可以品嚐美食,就發現成份燒鵝大半都係得層皮同肥油,味道都麻麻,如圖。我同侍應反應,佢講返俾師傅聽, 叫師傅切返少少胸俾我,我聽到師傅話我俾上髀啦窩,跟住唔記得講左d麥,但作為食客我覺得佢真係好無禮貌。Anyway,埋單經過燒味檔,d鵝完全發育不良,老店經營多年,咁樣食物水準真係唔多掂,難怪鋪頭貼住話自己開過好多分店都係“曾經”。
燒鵝瀨粉