2020-10-12 8696 views
今日係老公生日,但又唔想係九龍食buffet,覺得好多人,所以訂左萬麗.好多都full晒了.好彩呢間都易訂. 同埋用餐時間早,可以六點食,好多都係食6點半. 對於我呢D唔易消化食物既人,早D食絕對係加分.6點職員就安排客人入座,量體溫是必須的.係未食得既時候,梗係好似港姐咁圍繞一圈睇下有咩食.我無一樣一樣咁影. 大概講下有咩食,同埋食左咩,有咩評價.**凍海鮮**生蠔 - 好細隻 但口感幾好 唔係creamy個種,少少爽身,無咁溜. 海鮮醬帶辛辣,幾可口. 仲要唔洗排隊拎, 無咩人拎, 見到有師傅即開.我同朋友二人食左24隻.螺 青口 蟹腳 蝦 - 一般唔會失手既大路野.**刺身**吞拿魚 三文魚 八爪魚 鮑片 - 大路正常唔失手既野食油甘魚 - 好少buffet區係有呢隻刺身,可能比較貴啦.切都切得細塊D架 我拎左2-3次. 已經無晒啦.**主題湯麵**今次係 喇沙 唔辣 香濃 可以一試 但唔會想試好多.**各式沙律 cold cut**望落新鮮 而且都幾多款式. 火腿都有4-5款 芝士都係. 除左梳打餅仲有米餅. 幾好.**湯**有兩款,一中一西,中湯幾好飲.**熟食**只紀錄特別
6點職員就安排客人入座,量體溫是必須的.
係未食得既時候,梗係好似港姐咁圍繞一圈睇下有咩食.
我無一樣一樣咁影. 大概講下有咩食,同埋食左咩,有咩評價.

**凍海鮮**
我同朋友二人食左24隻.
螺 青口 蟹腳 蝦 - 一般唔會失手既大路野.

**刺身**
吞拿魚 三文魚 八爪魚 鮑片 - 大路正常唔失手既野食
油甘魚 - 好少buffet區係有呢隻刺身,可能比較貴啦.
切都切得細塊D架 我拎左2-3次. 已經無晒啦.

**主題湯麵**
今次係 喇沙 唔辣 香濃 可以一試 但唔會想試好多.

**各式沙律 cold cut**

**湯**
有兩款,一中一西,中湯幾好飲.

**熟食**只紀錄特別印象深刻
咖哩羊腩 好淋身 又濃又入味 好得
魚 蒸得岩岩好 而且有專人幫你夾 又會問你要腩位定係邊邊位
羊脾 超好食一定要食 5成熟 好淋身 配上芥末醬 荷醬 一流
燒雞 同師傅要左雞脾位 好好食.
燒牛肉 一般
仲有部分炒時蔬/牛肉 不過不失啦

**鐵板**
鴨肝 好好食 但衰在無多士 所以食完好膩 就算係咁 我都食左2塊
菠蘿 OK
串燒 好食
牛扒 正常

**甜品**
樣樣都係中等級數.
不過有道甜品,特別係一個位, 有專人烤既, 叫蘋果卷.
上碟後會即刻筆一球雪球係上面比你,
我想講既係...佢焗濃左呀...唔係應該幾好食..

另外蛋糕最好食係啤梨個種, 好清新.

埋單用左恆生 2人1088
2020-10-11