裝修典雅,以藍色和黑色做主調,感覺好大氣,坐得舒服之餘,仲有私人包廂,啱晒一班朋友或者商務聚餐。如果你同我一樣鍾意食中菜,但又想試吓特別d嘅,不妨黎試正宗嘅湖南風味。🥢湘舍商務午市套餐 $388 (二人分量)你冇睇錯係呢個價錢就可以食到一級商務食府🤩🤩🤩大部分菜式都可以係餐牌挑選,唔止下面嘅
選擇~1️⃣ 涼拌黑木耳酸酸辣辣好開胃,黑木耳爽脆得嚟又夠入味🤤2️⃣ 砂鍋虎皮豆腐外皮煎得香脆,豆腐香滑,醬汁濃郁😇3️⃣ 筒子骨燉湖藕湯小編同朋友都特別鍾意呢個養生湯!湯底鮮甜,湖藕煮得軟腍,筒子骨嘅肉質夠嫩,飲完暖笠笠,好滿足!湯碗下面有蠟燭持續點燃,只能夠話係越燒越熱,就算等到食完其他野再食翻都唔會凍左唔好飲🔥4️⃣ 老長沙口味豬手豬手燜得夠晒入味,肉質軟爛,好有湖南特色。醬汁濃郁得嚟又唔會太油膩,係甘encore🤙🏻5️⃣ 清炒時蔬簡單清新分量足🥬6️⃣ 小青稞餅青稞本身係一種高原穀物,營養價值好高,含有豐富嘅膳食纖維同蛋白質。小編第一次試,會覺得呢樣最令人記憶深刻。好有特色嘅中式點心,用咗青稞粉同小米做主要材料,食落去有啲似煎餅。佢嘅外皮煎得香香脆脆,少少似naan,而入面就軟軟糯糯,仲有啲小米嘅天然甜味,口

湘舍商務午市套餐 $388 (二人分量)
選擇~

1️⃣ 涼拌黑木耳
酸酸辣辣好開胃,黑木耳爽脆得嚟又夠入味🤤

2️⃣ 砂鍋虎皮豆腐
外皮煎得香脆,豆腐香滑,醬汁濃郁😇

3️⃣ 筒子骨燉湖藕湯

4️⃣ 老長沙口味豬手

5️⃣ 清炒時蔬
簡單清新分量足🥬

6️⃣ 小青稞餅
青稞本身係一種高原穀物,營養價值好高,含有豐富嘅膳食纖維同蛋白質。小編第一次試,會覺得呢樣最令人記憶深刻。好有特色嘅中式點心,用咗青稞粉同小米做主要材料,食落去有啲似煎餅。佢嘅外皮煎得香香脆脆,少少似naan,而入面就軟軟糯糯,仲有啲小米嘅天然甜味,口感好豐富!👍🏾❤️

7️⃣ 蓮子雪耳糖水
經典又滋潤嘅中式糖水,好適合喺秋冬時節飲用,暖笠笠又養顏!蓮子帶淡淡嘅甘甜味,完全冇苦澀感。雪耳就更加係亮點,口感爽滑得嚟又帶啲膠質,食落去成個人都補咗水咁!甜度都調得剛剛好🧣
2025-03-06
Type of Meal