2019-06-24 851 views
唔知幾耐冇入過九龍城啦,去過九龍城都知果到係泰國餐廳既聖地,真係條條街都會有2-3間。😂朋友話食過呢間「小曼谷」,覺得唔錯,廢事諗啦,就佢啦。-lunch唔貴,都幾多選擇,不過大部分都有海鮮,藍妹真係麻麻。😓最後記得係泰國既時候食過個肉碎飯,覺得好正,於是想試下香港既係咪都好味。-叫親午餐都會送個冬蔭肉碎湯,同龍眼水(藍妹轉左凍既)。個冬蔭公好多菇菇,酸味好重,反而唔太辣,愛好酸野既藍妹認為好岩口味。😍龍眼冰有啲甜,係咪間間都係咁甜嫁呢。😅-香葉肉碎燴飯同泰國食果個賣相好似呢,不過白飯同肉碎既比例會唔會差太遠。😵如果多啲肉碎,少啲飯就好啦。肉碎既味道完全係泰國食到既味啊!好辣,好香香葉味,用黎撈飯一流!🤤-單講呢個肉碎飯,有種令藍妹返左泰國既感覺,好想去多次泰國呢。😖
朋友話食過呢間「小曼谷」,覺得唔錯,廢事諗啦,就佢啦。
叫親午餐都會送個冬蔭肉碎湯,同龍眼水(藍妹轉左凍既)。
龍眼冰有啲甜,係咪間間都係咁甜嫁呢。😅
香葉肉碎燴飯
如果多啲肉碎,少啲飯就好啦。