早幾日去沙田睇戲,完場之後想食 Dinner,沙田新城市其實真係好多選擇,經過 Toss 蘇媽·蘇媽,見到個個檯都有碟咖央多士,為食嘅我都抵受唔住誘惑,決定食餐邪惡嘅 🤤椰香咖央多士多士兩邊烘到燶燶脆脆,配合中間濃厚嘅咖央同牛油,一啖咬落去,咖央同牛油賭多 d 必出黎 😍 超級香滑!其實落單可以選擇少牛油 / 咖央,但如果本身唔太抗拒牛油嘅朋友就唔好少牛油了,呢個多士真係要重口味先過癮啊 😌檳城炒粿條入口超像臘腸嘅油香,如果怕油嘅建議盡量唔好試 😂 粿條要炒得夠油先好食,所以佢真係比一般炒河更油 🙈 配料仲有蝦同埋應該係豬油渣 🙈 另外有超鮮甜嘅螄蚶 😍 呢碟係好香口的,但係真係爆邪惡 🙈燒豬頸肉配馬來沙爹醬不過不失嘅一個小食,豬頸肉都燒得夠香,沙爹醬正常發揮,對比起其他兩樣,感覺失色少少 🙈

椰香咖央多士

檳城炒粿條