2017-10-03 525 views
誤信openrice 食評 就揀左呢間餐廳同朋友慶祝生日 入到餐廳 見到環境裝修都唔錯 食物同飲品方面都算多選擇  等朋友到齊就開始叫野食前菜同主菜分別點左- 特色窩夫薯格配白松露醬: 其實個薯格根本就係薯餅上面查一層白松露醬 薯餅炸得脆 本身對普通餐廳既白松露冇抱好大期望 加上呢個價錢要求餐廳提供高質素的白松露 亦都唔公平 所以整體離講 呢個前菜都算合格- 西班牙海鮮炒飯: 我諗呢個炒飯最多叫海鮮炒飯 賣相和味道完全唔係一個西班牙海鮮炒飯 唔識分西班牙海鮮炒飯同海鮮炒飯 都算 海鮮唔新鮮 D蝦既口感係嗰種雪左好耐既感覺 一份價值$238而得一人份量的西班牙海鮮炒飯 係完全不能接受-卡邦尼意粉: 點左3個意粉同飯 呢個算最入得口 算多芝士同mushroom 可惜 bacon 太小亦都食唔到蛋黃既味 唔算係一個正宗的卡邦尼意粉-香煎帶子大蝦配龍蝦汁意粉: 海鮮唔新鮮 個意粉有幾難食我都唔想再多講-炭燒西班牙黑毛豬配蜜糖芥末汁: 份豬算係全餐飯中最好食 豬肉質唔錯 煎得夠香 略嫌有小小咸 另外叫左D mocktail 我杯apple tree根本係綠色樽嗰隻蘋果汽水 附送粒罐頭藥水味車厘子

前菜同主菜分別點左

另外叫左D mocktail 我杯apple tree根本係綠色樽嗰隻蘋果汽水 附送粒罐頭藥水味車厘子.......

順帶一提 除左份黑毛豬外 所有食物上菜時都已經係唔熱 最後生日甜品都決定搵過第2間食 免得令朋友更失望
2017-10-02
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday