Restaurant: LAB EAT Restaurant & Bar (金巴利道)
Info:

.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🎂 約人慶祝一定要嚟呢度 @ 🌟 LAB EAT Restaurant & Bar 🌟.💁‍♀️ 圖片展示美食為:生日套餐 HKD 368- 迷你吞拿魚他他甜筒- 三文魚沙律- 野生森林蘑菇湯- 炭燒西班牙黑毛豬鞍- 大蝦青醬意大利粉- 提拉米蘇油封法國鵪鶉脾 HKD 188黑松露烤焗法式黃油雞 HKD 428.👽 同老BEST慶祝生日點可以求其呀?梗係要搵一間好味,又有心思嘅餐廳啦!見過好多人推介呢間,打卡啲相超吸睛,一於揀呢度!😝.🥳 訂枱嘅時候店員話當月壽星可以有生日優惠,不單止有超級靚靚擺設,仲可以食「生日套餐」,有好豐富嘅頭盤,仲有主菜同意粉,最重要係個甜品超級正!.🍦 好的骰可愛嘅「迷你吞拿魚他他甜筒」 ,作為開胃小食好特別。吞拿魚他他鮮甜得嚟帶啲微酸,甜筒脆口,口感好有層次。.🥗 大大份「三文魚沙律」 ,清新得嚟帶啲煙燻香,三文魚肥美大件,沙律菜新鮮爽脆,食落好開胃。.🍄 暖胃嘅「野生森林蘑菇湯」 ,濃郁得嚟好香蘑菇味,飲落暖笠笠,好舒服。.🐷 主角之一「炭燒西班牙黑毛豬鞍」 好大件厚身,燒得啱啱好,外層微焦,內
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
- 提拉米蘇
油封法國鵪鶉脾 HKD 188
黑松露烤焗法式黃油雞 HKD 428

生日套餐

🐷 主角之一「炭燒西班牙黑毛豬鞍」 好大件厚身,燒得啱啱好,外層微焦,內裡JUICY,肉質嫩滑得嚟帶啲炭燒香氣!

生日套餐

🍝 好濃郁嘅「大蝦青醬意大利粉」 ,大蝦彈牙,青醬香濃得嚟唔會太膩,意粉煮得啱啱好,掛滿醬汁,食落好滿足!

生日套餐

🍰 超多人打卡嘅甜品就係呢個「提拉米蘇」 ,最正係可以預先自定寫碟內容,送上祝福。仲要擺盤超級靚,記得相機食先呀哈哈!最驚喜係估唔到佢靚之餘,仲要好好味!口感綿密,咖啡同芝士味好平衡,甜度適中,食完仲想ENCORE!

生日套餐

🦆 餐牌上面仲有兩款好特別嘅餐點,「油封法國鵪鶉脾」絕對必點!鵪鶉脾煮得好嫩滑,足足六隻咁多,外皮香脆,油封嘅香味好出,放喺盒入邊打開勁重煙熏味,一啖接一啖食唔停!

🐔 仲有「黑松露烤焗法式黃油雞」,呢個記得要預先訂呀!打開個盒嘅一刻黑松露香氣撲鼻,雞肉烤得外脆內嫩,黃油嘅香味滲入每一啖肉,限量發售果然有原因!

😋 成個體驗真係好正,其實無論係慶祝定係平時食都好適合。尤其個「生日套餐」真係好豐富,超抵食,壽星可以免切餅費,仲可以嘢飲買一送一,記得約齊FRD子一齊聚餐,打卡一流!

📍 尖沙咀金巴利道87-89號僑豐大厦地下1-2號舖
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
$541 (Dinner)
  • 油封法國鵪鶉脾
  • 黑松露烤焗法式黃油雞
🎀儀式感滿滿的西餐廳「LAB EAT 」,提供一條龍客制化慶祝服務,不單佈置有心思以氣球、蠟燭及玫瑰花砌成要求的字句,更有非常Warm的Greetings和主動幫影合照🎈最令人心動既Hk$368「生日套餐」,一位的套餐已包3款前菜+2款主菜+1份甜品,驚人的份量令我以為係2人餐😆當月壽星即可使用,更免切餅費。House Red/ White/ Prosecco亦有買一送一,依款套餐亦可慶祝紀念日,只要提前order寫字服務,餐廳會於甜品寫字畫碟🎂「一人生日套餐」(Hk$368)STARTER🐟吞拿魚他他迷你脆筒: 鮮嫩生吞拿魚的油脂香,搭配脆筒,口感清爽輕盈🥗是日精選沙律: 煙燻三文魚的鹹鮮與新鮮蔬菜清甜交織,平衡開胃🥘是日餐湯: 濃郁菌菇融合醇厚,帶有淡淡earthy 土壤氣息MAIN COURSE🍝北海道帆立貝天使麵: 嫩煎帆立貝的甘甜海味,搭配羅勒青醬的草本蒜香,細緻天使麵吸附醬汁,整體鮮香不膩🍖烤戰斧豬排: 炭烤焦香外層包裹多汁肉質,油脂豐腴帶煙燻氣息DESSERT🍫Tiramisu: 可可粉苦韻平衡甜度,口感綿密濕潤Add on 🦐西西里島蕃茄海鮮意粉: 酸甜番茄醬襯托鮮蝦、

🎂「一人生日套餐」(Hk$368)
STARTER

MAIN COURSE

DESSERT
🍫Tiramisu: 可可粉苦韻平衡甜度,口感綿密濕潤

Add on
🦐西西里島蕃茄海鮮意粉: 酸甜番茄醬襯托鮮蝦、貝類的海洋風味,層次濃郁鮮明

(All subject to 10% service charge)

📍LAB EAT Restaurant & Bar (金巴利道) 尖沙咀金巴利道87-89號僑豐大廈地下1-2號舖
(港鐵佐敦站D出口 步行約8分鐘 )
  • 生日套餐
1K
2024-09-28 6356 views
今次同🐧🐧 buddy 來訪依間近佐敦嘅高質西餐廳🤭 餐廳環境裝修既高級又雅緻,柔和嘅燈光加上每桌上嘅小燭光,氣氛情調一流,好啱約會慶祝👍 㨂咗一客好多人食嘅香草牛油烤龍蝦意大利麵😋 龍蝦好大隻啖啖肉🥰 每一口都鮮美無比😋 意麵彈牙有嚼感,每條都沾滿濃郁酸香嘅蕃茄醬,食落好清新開胃🤩 好高質👍 另選了一客日本黑舞茸菇意大利飯😙 意大利飯口感味道都非常正宗🤤 半熟嘅飯粒煙韌有嚼勁,濃稠嘅醬汁超級可口,啖啖都滿滿菇茸嘅香氣🫶 伯爵茶熱帶果朱古力榛子脆造型精美❤️ 食落味道層次豐富濃厚,能一口氣品嘗朱古力嘅醇香、伯爵茶嘅清新、熱帶果嘅酸香、榛子嘅馥郁滋味,令人回味無窮🤤 烏龍茶青蘋果慕絲蛋糕外觀似一粒青蘋果,好可愛極吸引😚 慕絲蛋糕軟滑細膩,輕盈又清新🌟 烏龍茶與青蘋果配搭好夾,值得一試🥴👍 叫咗兩杯靚靚mocktails😋 果香滿溢,清爽又解膩,配主菜甜品一樣咁正❤️

香草牛油烤龍蝦意大利麵

日本黑舞茸菇意大利飯

伯爵茶熱帶果朱古力榛子脆

烏龍茶青蘋果慕絲蛋糕

香草牛油烤龍蝦意大利麵
日本黑舞茸菇意大利飯
伯爵茶熱帶果朱古力榛子脆
烏龍茶青蘋果慕絲蛋糕
上星期好朋友生日🎂,當然要隆重其事,食餐好嘢😚😚! 今次我帶咗佢去尖沙咀嘅Lab Eat,呢度嘅環境好靚好浪漫🌹,全場都有唔少人慶祝生日、紀念日😆!我哋叫咗個$368嘅生日套餐🎊,超抵食,而且仲每一樣嘢都好好食🤤!Starter前菜方面有吞拿魚他他迷你脆筒🫔、煙三文魚沙律🥗、粟米湯🌽,個脆筒有好多吞拿魚他他餡,仲有三文魚籽,口感豐富又新鮮😚 Main Course主菜有青醬大蝦天使麵🍝同烤戰斧豬排🥩,兩樣都超級推薦🌟 天使麵幼身得嚟有咬口,軟硬適中,仲好掛汁添,好好食😋!仲有三隻大大隻又新鮮嘅蝦🦐 而戰斧豬扒嘅肉質超級嫩!食落軟腍又香口🥰Dessert甜品就有伯爵茶蛋糕🍰,配焦糖燉蛋🍮,個人好鍾意焦糖燉蛋,甜蜜又嫩滑!我哋仲另外叫咗個五成熟嘅肉眼牛扒🥩,塊扒超級大塊,油脂分佈適中,牛味夠香又唔韌🥳最後我哋再追加咗個tiramisu,真係超級推薦,好香濃好好食🤤!!!

Starter

Main Course

Dessert

依家全新推出嘅生日套餐非常之抵食🥳,$368就食到吞拿魚他他迷你脆筒、是日精選沙律、餐湯、意粉、烤戰斧豬排同是日甜品❣️枱面有浪漫玫瑰花佈置🌹,仲有Happy Birthday/ I love you印字,無論係慶祝生日定係周年紀念都好浪漫💕!當月壽星就可享用生日套餐🍽️,仲免切餅費添🎂!而且生日優享有飲品、酒精類飲品一律買一送一🥂Happy Birthday Set $368🍽️Starter🐟吞拿魚他他迷你脆筒脆筒裡面的吞拿魚蓉非常嫩滑,再加鹹鮮嘅三文魚籽同卜卜脆嘅脆筒,一啖食落口鮮味大爆發!🥗煙三文魚沙律煙三文魚油香肥美,搭配新鮮嘅火箭菜、車厘茄同沙律菜,組合好清新開胃。🥣栗米忌廉湯栗米打得好溶,濃稠度剛剛好,入口後帶嚟香甜粟米同濃郁嘅creamy口感。🍽️Main Course 🍝青醬大蝦天使麵天使麵幼身掛汁,每啖都散發着羅勒香氣,加上三隻大蝦,肉質爽口又有彈性,帶嚟豐富嘅口感。🥩烤戰斧豬排烤戰斧豬排好大塊,似把戰斧咁厚實,煎至熟度剛好,咬落去肉質鮮嫩多汁。伴碟有烤薯仔、車厘茄、蒜頭同蘆筍,平衡番豬肉嘅膩感。🍽️Dessert 🍮焦糖燉蛋當日嘅是日甜品係焦糖燉蛋,脆脆嘅焦糖同香滑嘅燉蛋完

Happy Birthday Set $368

🍝青醬大蝦天使麵

🥩烤戰斧豬排

🍽️Dessert
🍮焦糖燉蛋
當日嘅是日甜品係焦糖燉蛋,脆脆嘅焦糖同香滑嘅燉蛋完美結合,帶嚟滑順細膩嘅口感,入口即化。

———————————————————————
🍞海膽多士
每次嚟必嗌海膽多士!海膽好新鮮,口感軟滑鮮甜,搭配烘到微脆嘅多士,食完滿足到爆。

🍗油封法國鵪鶉脾 $188/6隻
店員打開木盒,冒出濃濃煙燻香氣,彌漫喺四周。獨特嘅煙燻香氣慢慢滲透入鵪鶉髀,味道鹹香鮮嫩。

🐟煎東星斑配大蝦同海膽 $488
店員喺我哋面前將東星斑、大蝦同海膽帶子點火,淋上誘人嘅蝦醬汁,令整套菜充滿視覺效果。大蝦帶有爽彈嘅口感同微微焦香,東星斑魚肉肥美又嫩滑,魚皮仲香脆可口添。帶子大大粒,肉質鮮嫩肥美,搭配海膽一齊食,口感好豐富!
2025-03-12
Dinner
睇重儀式感嘅朋友推薦咗我嚟呢間LAB EAT 話佢哋嘅生日套餐超抵食又好味最重要係啲deco超靚( ´͈ ᗨ `͈ )◞♡⃛✧ 生日套餐 ($368)首先係吞拿魚他他迷你脆筒雖然細細隻但個味道真係正脆筒同飽滿嫩滑嘅吞拿魚相當貼合跟住有煙三文魚沙律三文魚幼滑鮮甜加上特製嘅醬汁令呢碟沙律入口更好味餐湯係本豬最愛嘅菌湯面頭仲有啲忌廉泡 入口好airy湯底濃郁仲要有好多菇粒一飲落肚心都暖笠笠主菜有帶子risotto 飯粒彈牙同埋烤到好香濃嘅帶子入面仲有大粒洋蔥另一道主菜就係烤戰斧豬排嘆為觀止咁大塊豬扒足足有隻日掌咁大飲面煮得好腍好入味配埋醬汁仲正最後只甜品仲有TiramisuCheese撈蛋糕同咖啡汁入口滑又香最重要係畫碟同儀式感‼️圍住碟邊燒之後再落乾冰仲要側邊有枝粗仙女棒做蠟燭🧚‍♀️🕯️喺度慶祝真係超開心(*ෆ´ ˘ `ෆ*)♡✧ 炭燒安格斯肉眼扒 ($438)食肉獸表示點可以唔食牛如果你想直接品嚐佢哋優質扒類嘅話 我就推薦呢塊炭燒安格斯肉眼扒肉質嫩滑又帶有微微嘅煙燻香味三成熟切開果然係粉粉嫩嫩💓✧ 朱古力 ($48)飲品叫咗iced chocolate個朱古力濃郁但唔會過膩✧ Cappuccino
最重要係啲deco超靚( ´͈ ᗨ `͈ )◞♡⃛

✧ 生日套餐 ($368)
首先係吞拿魚他他迷你脆筒

最重要係畫碟同儀式感‼️
圍住碟邊燒之後再落乾冰
仲要側邊有枝粗仙女棒做蠟燭🧚‍♀️🕯️
喺度慶祝真係超開心(*ෆ´ ˘ `ෆ*)♡

✧ 炭燒安格斯肉眼扒 ($438)
食肉獸表示點可以唔食牛
如果你想直接品嚐佢哋優質扒類嘅話
我就推薦呢塊炭燒安格斯肉眼扒

肉質嫩滑又帶有微微嘅煙燻香味
三成熟切開果然係粉粉嫩嫩💓

✧ 朱古力 ($48)
飲品叫咗iced chocolate
個朱古力濃郁但唔會過膩

✧ Cappuccino ($48)
另外仲叫咗iced cappucino

品質高同埋環境咁舒適
又可以賺到生日優惠同酒精飲品一買一送
CP值超高~
2025-03-11 0 views
過生日一定要有儀式感尖沙咀LABEAT 設有生日佈置氣球生日set menu ,仲有生日「寫字畫碟甜品」人只要著靚靚就可以嚟慶祝生日,打卡一流 「生日套餐」Starter :吞拿魚他他迷你脆筒吞拿魚他他配埋三文魚子,入口帶點鹹非常開胃是日精選沙律煙三文魚沙律,一大片煙三文魚配上新鮮沙律菜,非常清新是日餐湯松露蘑菇湯,非常濃郁有口感嘅蘑菇湯,值得一試Main:意粉青醬配大蝦天使麵我喜歡它的青汁唔會太濃味,味道清香,大蝦好彈牙好脆烤戰斧豬排戰斧豬排份量十足煮得啱啱好,肥厚肉質幼嫰,配上兩款醬汁,好味推薦Desserts:每日限定甜品今日係Tiramisa, 口感軟滑,充滿淡淡軟芝士味飲品、酒精類飲品一律買一送一(可同時享有生日優惠)生日優惠:壽星當月免切餅費
過生日一定要有儀式感
尖沙咀LABEAT 設有生日佈置氣球
生日set menu ,仲有生日「寫字畫碟甜品
人只要著靚靚就可以嚟慶祝生日,打卡一流

「生日套餐」

Starter :
吞拿魚他他迷你脆筒
吞拿魚他他配埋三文魚子,入口帶點鹹非常開胃

是日精選沙律
煙三文魚沙律,一大片煙三文魚配上新鮮沙律菜,非常清新
是日餐湯
松露蘑菇湯,非常濃郁有口感嘅蘑菇湯,值得一試

Main:
意粉
青醬配大蝦天使麵
我喜歡它的青汁唔會太濃味,味道清香,大蝦好彈牙好脆
戰斧豬排份量十足
煮得啱啱好,肥厚肉質幼嫰,配上兩款醬汁,好味推薦

Desserts:
每日限定甜品
今日係Tiramisa, 口感軟滑,充滿淡淡軟芝士味
飲品、酒精類飲品一律買一送一(可同時享有生日優惠)
生日優惠:壽星當月免切餅費

2025-03-11 0 views
周年紀念日真係要揾間正式d嘅餐廳,碌Openrice見到位於尖沙咀嘅Lab eat,儀式感滿滿喎,咁梗係幫老公訂定位同我慶祝啦!一黎到,已經見到餐廳為我地準備嘅驚喜,就係Happy Anniversary嘅擺設,好靚好浪漫,真係心心眼。 我地叫左生日套餐。(每位368) 當月壽星即可使 用,免切餅費而且飲品、酒精類飲品一律買一送一,可同時享有生日優惠。先嚟餐前法式麵包,外脆內軟夾埋牛油食,散發著濃郁的牛油香氣。黑松露忌廉磨菇湯濃郁滑順,香氣四溢,蘑菇的鮮味與奶油的醇厚完美融合,令人回味無窮。 是日精選沙律煙三文魚沙律用料非常新鮮,蔬菜爽口,配上特調醬汁,清新好味。吞拿魚他他儀式感十足嘅,外形好像精緻的雪糕甜筒。一口咬下去,雪糕筒香脆,內裏的吞拿魚他他鮮味十足。意粉係鮮蝦芝士碎意粉,啲蝦夠彈牙又大隻,意粉煮得剛剛好,最重點係佢用左一隻好似熱石嘅碟,令意粉保持溫度,影幾耐相都唔驚啦!烤戰斧豬排烤戰斧豬排真係大大份,烤得啱啱好,外型起晒網紋未食已經流晒口水而且內嫩,肉汁保留得好好,真係一流!重頭戲,今日嘅主角,亦都係安排嘅畫碟(寫字畫碟甜品約$128),再加朱古力蛋糕,真係又靚又非常浪漫。

是日精選沙律

吞拿魚他他
儀式感十足嘅,外形好像精緻的雪糕甜筒。
一口咬下去,雪糕筒香脆,內裏的吞拿魚他他鮮味十足。

意粉

2025-03-11 0 views
餐廳位置正正位於知名女校的後門旁,是一家十分適合慶祝的餐廳,特設生日套餐,打卡度高。點了一份生日套餐,有吞拿魚他他迷你脆筒、煙三文魚沙律、松露蘑菇湯、青醬大蝦意粉,烤戰斧豬排和tiramisu甜品,意粉和豬排的份量不輕,建議只點一份生日套餐分享,然後加些其它食物。點了四隻生蠔,蠔身大隻,富海水味。海膽多士香脆,海膽落得相當慷慨。吞拿魚他他迷你脆筒內填滿了細膩的吞拿魚他他,魚肉新鮮嫩滑,作為開胃小點,既精緻又充滿驚喜。煙三文魚沙律油潤鮮美,帶著淡淡的煙燻香氣,與新鮮的沙律菜、車厘茄等十分配合。輕盈的油醋汁為沙律增添了一絲清爽,口感清新。松露蘑菇湯甫送到枱上已傳來撲鼻的松露香氣,充滿溫暖與奢華感。青醬大蝦意粉口感彈牙,青醬均勻地包裹著每一根意粉,大蝦飽滿爽彈。烤戰斧豬排的份量超大,質素亦叫人驚喜,肉質鮮嫩且富肉汁,必點!Tiramisu是當日生日套餐的甜品,早些安排可加上慶祝字句。Tiramisu送來時的賣相吸引,甫上枱即點火,然後加水製造乾冰效果,真是要拍片打卡。Tiramisu本身也不只賣相美觀,而是真的美味,口感輕盈幼滑且不算甜膩,咖啡與酒香偏輕,正正是我喜歡的口感與味道。當月壽星免

點了四隻生蠔,蠔身大隻,富海水味。

海膽多士香脆,海膽落得相當慷慨。

當月壽星免切餅費,飲品及酒精類飲品享買一送一優惠。
Dinner
🎂 Birthday menu($368/位)包齊前菜到主菜,仲有神秘生日甜品surprise超抵玩😝~ 只要係當月生日就可以使用,仲免切餅費🎂,各位男朋友快啲book mark定啦😉。頭盤係脆筒吞拿魚他他超精緻✨,配埋是日沙律🥗同埋蘑菇湯 🍄‍🟫夠晒豐富。主菜戰斧豬扒厚切juicy到漏肉汁😋。另一款天使麵掛滿青醬同彈牙大蝦好夾🦐。我地2個人叫咗一份birthday menu📝,另外就單點咗🥩黑松露生牛肉他他($238)!薄切牛肉片鋪滿松露碎,配埋火箭菜☘️同芝士🧀味道啱啱好🤤 。都係第一次食生牛肉片,通常都係肉絲😛。重頭戲M6和牛西冷($568) 🥩,我哋叫咗medium rare切開粉嫩嫩,牛脂香爆燈但唔會膩,2個share 食啱啱好😎。叫birthday menu 🍾 飲品、酒精類飲品一律買一送一 ,我哋梗係飲House Prosecco($98),配搭埋氣氛打卡一流呀💕。飲完一杯唔夠喉我哋仲叫多咗杯添😝。birthday menu仲送Daily Surprise甜品,我哋嗰日係Tiramisu☕️。提早打電話去預訂,仲可以免費寫字同佈置超sweet💖 。

2025-03-10 0 views
搵一間有佈置既餐廳唔多,今次我簡得好好,食完好滿意!只要係當月生日就可食Birthday Menu,$368 6道菜,推介烤戰斧豬排!🤤Birthday Menu $368🐟Tuna Tartare Mini Cone 吞拿魚他他迷你脆筒鮮甜吞拿魚,配脆筒口感好豐富🥗Daily Salad 煙三文魚沙律新鮮沙律菜加煙三文魚,份量好大🥣Daily Soup 磨菇湯超濃郁磨菇湯,好味🍝Daily Pasta 青醬大蝦意粉迷你版意粉但一D都唔少,意粉好香,佈滿青醬同橄欖油,好出色🐷Grilled Pork Tomahawk 烤戰斧豬排豬排好香炭燒味,肉質好軟好juicy,薯仔配菜唔少,薯仔表面焦脆好食🍰Daily Dessert Tiramisu幼滑creamy好味,細細份好足夠,食到呢到已經極飽🐮Charcoal Grilled Angus Rib Eye 炭燒安格斯肉眼扒 $438肉眼扒超大份,我地差D食唔哂呀,味道唔錯但Birthday Menu更出色抵食🧃Chocolate $48🧃Grapefruit Juice $48香濃朱古力,不太甜唔錯

Birthday Menu $368
鮮甜吞拿魚,配脆筒口感好豐富

🥗Daily Salad 煙三文魚沙律
新鮮沙律菜加煙三文魚,份量好大

🥣Daily Soup 磨菇湯
超濃郁磨菇湯,好味

🍝Daily Pasta 青醬大蝦意粉
迷你版意粉但一D都唔少,意粉好香,佈滿青醬同橄欖油,好出色

🐷Grilled Pork Tomahawk 烤戰斧豬排

🍰Daily Dessert Tiramisu
幼滑creamy好味,細細份好足夠,食到呢到已經極飽

🧃Chocolate $48
🧃Grapefruit Juice $48
香濃朱古力,不太甜唔錯
  • 黑松露野菌忌廉湯
  • 是日甜品
2025-03-10 0 views
一人 $368 就可以享受到5道菜連Wine套餐甜品儀式感炸裂💕仲有畫碟服務和浪漫布置生日套餐包括:👉🏻吞拿魚他他 Mini Cone前菜都用心擺盤,小甜筒造型好可愛吞拿魚入口即溶,配搭脆筒帶來豐富口感👉🏻餐湯/沙津松露磨菇湯好creamy好香濃煙三文魚沙津清爽開胃👉🏻青醬大蝦意粉意粉口感軟硬適中大蝦爽口又彈牙配搭清新橄欖油和青醬調味一點都不膩👉🏻烤斧頭豬扒一上檯都幾震撼😍因為份量好大塊,明明係1人份量但2個人都好足夠厚度十足,但食落好肉質柔嫩多汁口感細嫩不會乾柴,充滿油脂香氣加上燒汁和烤蒜頭一同吃味道更提升👉🏻當日限定甜品 Tiramisu除左有靚靚畫碟服務上檯時更加係視覺享受第一步1️⃣先有特色煙花效果第二步2️⃣煙霧瀰漫仙氣效果滿滿的儀式感!女仔一定影相影唔停Tiramisu 不會太甜忌廉口感濕潤濃稠👉🏻飲品可以揀紅酒/白酒/Prosecco 重點有buy 1 get 1 free!抵另外單點餐點都好高質素👉🏻海膽多士香脆多士配上creamy又鮮甜的海膽好夾👉🏻白酒煮澳洲鮮活藍青口個醬汁忌廉味好香濃青口大隻新鮮,口感嫩滑鮮味十足預約時可request 浪漫布置加上昏暗柔和燈光的舒適環境慶
一人 $368 就可以享受到5道菜連Wine

套餐甜品儀式感炸裂💕
仲有畫碟服務和浪漫布置

吞拿魚他他迷你脆筒及沙律

生日套餐包括:
👉🏻吞拿魚他他 Mini Cone
前菜都用心擺盤,小甜筒造型好可愛
吞拿魚入口即溶,配搭脆筒帶來豐富口感
👉🏻餐湯/沙津

配搭清新橄欖油和青醬調味一點都不膩

👉🏻烤斧頭豬扒
一上檯都幾震撼😍
因為份量好大塊,明明係1人份量但2個人都好足夠
厚度十足,但食落好肉質柔嫩多汁
烤斧頭豬扒

口感細嫩不會乾柴,充滿油脂香氣
加上燒汁和烤蒜頭一同吃味道更提升

香脆多士配上creamy又鮮甜的海膽好夾
白酒煮澳洲鮮活藍青口

👉🏻白酒煮澳洲鮮活藍青口
個醬汁忌廉味好香濃
青口大隻新鮮,口感嫩滑鮮味十足

預約時可request 浪漫布置
加上昏暗柔和燈光的舒適環境
慶祝生日/紀念品都充滿氛圍感!
店員好helpful又有禮貌
好細心推薦,會留意你食完一道菜再上下一道
2025-02-25
海膽多士
白酒煮澳洲鮮活藍青口
  • 是日甜品
2025-03-08 252 views
生日月有冇諗過有隱藏Menu🫢?只需$368 就有6️⃣道菜😍?飲品、酒精類飲品一律買1️⃣送1️⃣(可同時享有生日優惠🥰),免切餅費🔪,有生日畫碟🎨,同行友人都可以一齊享用呢個生日Menu😆。另外如果星期日至四,預早訂枱,餐廳可以安排生日佈置🩷,儀式感滿滿😍。講咗咁耐,呢間餐廳究竟喺邊?深圳?咁就錯哂啦🙂‍↔️!平靚正嘢唔係一定返深圳先食到,香港都有間餐廳叫 LAB EAT Restaurant & Bar 。Happy Birthday Set $368🌟Starter 吞拿魚他他迷你脆筒擺盤十分精美,吞拿魚蓉鮮嫩香滑,加上面層鹹鮮三文魚籽及香脆餅筒,口感豐富,鮮味倍增😋。煙三文魚沙律肥美煙三文魚🐟,加上火箭菜獨特嘅香味,香甜車厘茄及爽脆沙律菜🥗,十分清新醒胃😋。黑松露蘑菇忌廉湯蘑菇湯口感creamy,黑松露🍄味道香濃,熱辣辣🔥零舍好飲😋。🌟Main Course 青醬大蝦天使麵青醬汁掛滿每一條天使麵🍝,每一口都充滿羅勒的香氣,大蝦🦐口感爽滑彈牙,整體味道相當清新又少油,感覺十分健康😋。烤戰斧豬排原切豬鞍🐖十分大份,師傅烹煮時間掌握得非常好,豬肉烤至剛熟,肉質軟腍嫩滑,肉味濃郁,邊位帶微微油脂

Happy Birthday Set $368

🌟Starter
吞拿魚他他迷你脆筒

煙三文魚沙律

黑松露蘑菇忌廉湯

🌟Main Course
青醬大蝦天使麵

烤戰斧豬排
原切豬鞍🐖十分大份,師傅烹煮時間掌握得非常好,豬肉烤至剛熟,肉質軟腍嫩滑,肉味濃郁,邊位帶微微油脂,特別香口😋。

🌟Dessert
今日係Tiramisu,賣相相當精美,大圓碟寫上祝福字眼,提拉米蘇放入高身酒杯,忌廉口感輕盈濕潤,味道微甜香滑,充滿淡淡的咖啡香氣🤤。

新鮮生蠔 $65/隻
法國直運新鮮生蠔🦪,肉身肥美飽滿,口感爽滑juicy,蠔味十足😋。

海膽多士 $136/2件
海膽香甜綿滑,配上香脆多士,令人回味😍。

油封法國鵪鶉脾 (6隻) $188
盒底燃燒中木屑,煙燻香氣四溢🥰,慢慢滲透入鵪鶉髀,肉質嫩滑多汁,味道味鹹香鮮味,仲有陣陣煙燻香氣,十分滋味😋。

炭燒安格斯牛肉眼 $438
肉眼扒🥩烤至表面焦香,油脂邊位尤其焦脆,5️⃣成熟成度啱啱好,肉色呈鮮紅色,內質軟嫩多汁,牛味香濃🥰。

【尖沙咀浪漫西餐廳Lateat|情人節慶生首選💖超有儀式感!】 適逢情人節將近,想同另一半或者閨蜜慶祝嘅你,一定要Bookmark呢間位於尖沙咀嘅西餐廳——Lateat!餐廳最近換上咗超浪漫嘅情人節佈置,心心蠟燭、氣球、昏暗燈光,節日感爆棚,一入去就覺得自己係偶像劇主角✨,絕對係浪漫約會、慶生、慶祝節日嘅首選! Lateat嘅食物質素同樣令人驚艷,食材新鮮,擺盤精緻,影相打卡一流📸!今次試咗佢哋嘅**生日套餐**,每位$368,性價比超高,包你食到捧住個肚走! 🌟 **前菜三道** 1️⃣ **吞拿魚他他脆脆桶**:吞拿魚鮮甜,配上脆脆嘅餅底,口感層次豐富,開胃又清新! 2️⃣ **煙三文魚沙律**:三文魚煙燻味十足,沙律菜新鮮爽脆,配上特調醬汁,好開胃! 3️⃣ **黑松露濃湯**:松露香氣撲鼻,湯底濃郁順滑,飲完暖笠笠,好滿足~ 🍴 **主菜兩道** 1️⃣ **海鮮意大利飯**:飯粒煮得剛剛好,軟硬適中,海鮮份量足,鮮味十足! 2️⃣ **烤斧骨豬扒**:豬扒外皮香脆,內裡肉質嫩滑多汁,配上特製醬汁,味道層次豐富,肉食愛好者必試! 🍷 **餐酒買一送一** 慶祝節日點少得飲番杯

🌟 **前菜三道**

🍴 **主菜兩道**

🍷 **餐酒買一送一**
慶祝節日點少得飲番杯?Lateat仲有餐酒買一送一優惠,同另一半或者朋友Cheers一下,氣氛即刻升溫!

另外,散點嘅**黑松露意粉**同**法式鵝肝**都係必試之選!黑松露意粉香氣濃郁,意粉煮得Al Dente,鵝肝外脆內軟,入口即化,絕對係高質享受~

總括而言,Lateat無論環境、食物質素同服務都係滿分,特別適合想過一個浪漫又有儀式感嘅節日嘅你!快啲約定你嘅另一半或者閨蜜去試吓啦~💕

2025-03-05 127 views
為了慶祝閏蜜生日,特地帶💁🏻‍♀️來✨餐廳裝潢有情調,有充滿儀式感的浪漫佈置,服務又好,是慶祝生日的好選擇💖🎂 生日套餐 $368生日套餐已經包括了三款頭盤、兩款主菜及甜品👏🏻👏🏻🐟 Tuna Tartare Mini Cone吞拿魚他他迷你脆筒造型可愛,清新鮮美😋🥗 Daily Salad三文魚配搭新鮮爽脆的沙律,再淋上開胃的特製醬汁💚🍄‍🟫 Daily Soup 蘑菇與黑松露的香氣十足,味道濃郁,口感香滑,每一口都可以喝到蘑菇蓉😍幸好有另外加點多一個(單點$78)😆👏🏻🍝 Daily Pasta 彈牙的天使麵加入香噴噴的青醬、芝士及彈牙的大蝦,出色又美味,與朋友都很喜歡🤤🤤🐷 Grilled Pork Tomahawk烤戰斧豬排同樣有驚喜,厚身但肉質彈牙軟嫩,火喉控制剛剛好,淋上醬汁更美味。伴碟有烤過的薯角、蔬菜與車厘茄,很滿足🤤🤤 🍨 Daily Dessert 甜品會寫上慶祝字句,有夢幻的星火閃閃同煙霧效果,令人喜出望外。Tiramisu甜而不膩,造型吸引,是完美的飯後甜品。🍾 Gancia Prosecco $98 選擇生日套餐,有買一送一優惠,與朋友選擇了清爽又易入口的Pro

🎂 生日套餐 $368
生日套餐已經包括了三款頭盤、兩款主菜及甜品👏🏻👏🏻

🐟 Tuna Tartare Mini Cone
吞拿魚他他迷你脆筒造型可愛,清新鮮美😋

🥗 Daily Salad
三文魚配搭新鮮爽脆的沙律,再淋上開胃的特製醬汁💚

🍄‍🟫 Daily Soup

🍝 Daily Pasta

🐷 Grilled Pork Tomahawk

🍨 Daily Dessert

🍾 Gancia Prosecco $98
選擇生日套餐,有買一送一優惠,與朋友選擇了清爽又易入口的Prosecco🥂🥂

🌊 Sea Urchin Crostini (2 pcs) $136
香脆帶有蒜香的多士上有鮮甜的海膽,是美味的組個👍🏻👍🏻👍🏻

💛 Hokkaido Scallop Ali e Olio Pasta $228
香煎北海道帶子扁意粉很不錯,刺身級帶子兩面香煎,保持鮮嫩口感。扁意粉軟硬適中,蒜香四溢,帶點微辣👏🏻

✨當月壽星即可使用,而且免切餅費
✨飲品及酒精類飲品一律買一送一(可與生日優惠一同享用)