2019-04-21 308 views
適合同閏蜜chitchat 一個下晝.復活節假第一天,約咗朋友去食下午茶,揀咗大角咀呢間餐廳。係奧運站大約行5-10分鐘左右。.呢間餐廳嘅環境好舒服,從大門口入去,一張reception 檯,侍應好快就安排我哋入座,一坐低,環顧四周,真的被這間餐廳的環境所吸引。天花板上的吊燈吸引了我的視線,餐廳整體嘅感覺都好舒服。。樓底高。裝修靚。空間感大。仲有不少嘅梳化卡位。。每張枱都有玫瑰花🌹餐廳左手面有一個好大嘅stage 逢星期二至星期日夜晚仲有live band 表演。食下午茶之前叫咗一個lunch set (湯+飲品)逢星期六日,午餐供應到下晝六點,太誇張🙈午餐嘅選擇都幾多,有意粉、漢堡等。。金華火腿配豬肉醬貓耳朵粉配雜菌 $108比較重口味, 帶點鹹香。以為個味道好怪但係都幾好食喎份量都幾多,女仔一個人食的話,一定會好飽。▪️Afternoon tea set $328/2位➖六款小食(三款鹹點。三款甜點)➖意大利布袋芝士配天然蜂巢蜜蜂巢蜜好食啊侍應總會係你面前切開再放上布袋芝士上面天然蜂蜜嘅味道🥰.➖鹹點 x 3款馬茲卡彭芝士小點煙熏三文魚三文治自家製煙燻車打芝士薯球鹹點嘅質素不過不失,
適合同閏蜜chitchat 一個下晝

樓底高。
裝修靚。
空間感大。
仲有不少嘅梳化卡位。

每張枱都有玫瑰花🌹
餐廳左手面有一個好大嘅stage
逢星期二至星期日夜晚仲有live band 表演

食下午茶之前叫咗一個lunch set (湯+飲品)
逢星期六日,午餐供應到下晝六點,太誇張🙈
午餐嘅選擇都幾多,有意粉、漢堡等。

金華火腿配豬肉醬貓耳朵粉配雜菌 $108
比較重口味, 帶點鹹香。
以為個味道好怪
但係都幾好食喎
份量都幾多,女仔一個人食的話,一定會好飽

▪️Afternoon tea set $328/2位
➖六款小食(三款鹹點。三款甜點)
➖意大利布袋芝士配天然蜂巢蜜
➖鹹點 x 3款
馬茲卡彭芝士小點
煙熏三文魚三文治
自家製煙燻車打芝士薯球
鹹點嘅質素不過不失,車打芝士球即叫即製,所以嚟到嘅時候都仲係好熱,入邊嘅芝士雖然無流心,不過濃郁芝士味,芝士同薯仔都幾夾呢。
➖甜點 x 3款
胡蘿蔔🥕蛋糕
核桃朱古力蛋糕
野梅甜甜圈
三款甜品賣相精緻,質素都係不過不失。
每一件都非常小巧,這樣反而更好
令人可以淺嘗便足夠了。

下午茶送兩杯飲品,可以選擇花茶或加錢配其他飲品呢。

➖小總結:
甜品嘅品質OK啦