2016-08-27 2944 views
呢晚本來想去另一間食西餐,不過睇完menu覺得唔太吸引,所以轉陣來到呢到,曾經Lunch來過都覺得唔錯,我地一同都覺得可以試下晚餐喎!我地2人7點半來到,餐廳尚未爆滿,有位唔使得,不過其實當時都有幾多人架喇,眼見好多人都係揀Dinner Set,但我唔想叫Set想試下其他野,最後我地點了以下食物:① 西班牙蒜片蝦配多士 Garlic Prawns with Toast ($63)② 晚餐E: 肉眼扒拼大蝦配薯條 Surf & Turf (是日餐湯-羅宋湯) + 一杯紅酒 ($178+$35)③ 野菌沙律 Mushroom Salad ($53) Total = $32910% Service Charge Total = $361.9餐包:原來係每位客人都會附送一個,本以為只是叫Set才會有,原來又唔係喎!餐包翻熱左,軟熟,味道同茶餐廳食的一樣嘅。是日餐湯-羅宋湯:湯內有蕃茄、芹菜粒、紅蘿蔔同少許牛肉,入口唔太酸,都幾濃稠,唔錯。紅酒:跟餐加$35有50ml份量,都OK啦!!西班牙蒜片蝦配多士:虎蝦被大量橄欖油同蒜片炒香,雖然只有4隻,不過煮的熟度都幾好,伴碟的多士如果可以脆身返少少,

+ 一杯紅酒 ($178+$35)
③ 野菌沙律 Mushroom Salad ($53)

Total = $329

餐包
是日餐湯-羅宋湯
紅酒:跟餐加$35有50ml份量,都OK啦!!
紅酒
西班牙蒜片蝦配多士:虎蝦被大量橄欖油同蒜片炒香,雖然只有4隻,不過煮的熟度都幾好,伴碟的多士如果可以脆身返少少,吸橄欖油食就更好喇。
肉眼扒拼大蝦配薯條(黑椒汁):我地見到有好多人都係叫扒食喎,友人就叫左呢個,一來到見到個賣相係有少少失望嘅,肉眼扒明顯比鄰座的安格斯牛柳遜色,可幸大蝦煎得十分香口,配菜都唔算十分有味、薯條幼身幾脆口,整體OK啦。
晚餐E: 肉眼扒拼大蝦配薯條 Surf & Turf
野菌沙律:雖然份量唔大,不過野菌份量比蔬菜多,其實都幾飽肚嘅,沙律菜好新新鮮,雞脾菇、香菇、車厘茄同青瓜被沙律汁撈均,微酸幾開胃,好食。
野菌沙律 Mushroom Salad ($53)
2016-08-26
$361.9 (Dinner)
  • 西班牙蒜片蝦配多士
  • 野菌沙律