2014-09-12 7207 views
以前食過老字號蓮香樓覺得舊式菜越黎越少, 所以今次book一圍台再黎食食佢入面環境就係幾十年前既酒樓feel,偏嘈吵, 地下可能有d跣大家留意. 坐位都吾算迫但就有d殘舊, 可能呢d就係風味食物方面我地點左, 鯪魚肉, 蓮藕餅, 憫魚唇, 金錢雞, 鴨腳包, 八寶鴨 炸蟹鉗, 大盆雞, 冬瓜盅, 奶皇西米布甸, 甜品西米奶皇布甸不錯, 上面熰到焦焦地, 奶皇夠滑, 配埋西米, 口感有層次.冬瓜盅好味, 消暑之選, 湯料落足, 火腿咸味夠, 冬菇鮮甜正舊式菜好似金錢雞, 鴨腳包, 同八寶鴨做得退步左, 金錢雞燒得太乾身, 感受吾到佢入面鳳肝同肥豬肉既油脂同叉燒既甜度, 八寶鴨個茨太濃另外其它野都只算一般有少少失望
另外其它野都只算一般有少少失望
釀鯪魚