📍尖沙嘴 8Five2 Restobar話說我嘅work bestie要離職喇😟我同呢位buddy好有緣 - 由上一間公司到呢一間公司都可以返到同部門,都咪話唔蹺呀🤓我哋一直都係無話不談嘅好朋友,所以佢要走我真係勁傷心💔 不過都希望佢之後可以發展順利,更上一層樓(最好養埋我)⛵️呢餐二人farewell飯選址尖沙嘴,主打食墨西哥嘢🇲🇽 因為呢位buddy都去過美國exchange,又有啲懷念墨西哥菜,所以佢都likey likey👍🏻老規矩啦:嚴算3⃣️大好食餐點😋1⃣️ 墨西哥牛肉玉米餅沙律🥗我要承認,呢個沙律一開頭係無得到我嘅歡心嘅❤️ 原因:佢個樣生得太健康同平淡🤨 點知❗️原來禾稈冚珍珠,各種蔬菜嘅口感加埋啲唔同種類嘅醬汁,健康得嚟其實好好食🤪 認真係始料不及😚2⃣️ 牛肉墨西哥脆玉米片🌽(啫係beef nachos)香口嘢我係抗拒唔到嘅講真😎 Nachos嘅顏色好得意 - 係紅色🌹💯 無犯大忌 - 唔夠醬食到口乾/ 多醬到水浸Nachos腍曬😞 香料配搭得宜,肉同脆片比例理想😉3⃣️ 豬肉墨西哥卷餅🌯️呢個係我個buddy全程讚不絕口嘅item😀首先講份量,簡直係五餅二魚concept🐟應該一份夠三
📍尖沙嘴 8Five2 Restobar
話說我嘅work bestie要離職喇😟

老規矩啦:嚴算3⃣️大好食餐點😋

1⃣️ 墨西哥牛肉玉米餅沙律🥗

2⃣️ 牛肉墨西哥脆玉米片🌽
(啫係beef nachos)
香口嘢我係抗拒唔到嘅講真😎
Nachos嘅顏色好得意 - 係紅色🌹

3⃣️ 豬肉墨西哥卷餅🌯️
呢個係我個buddy全程讚不絕口嘅item😀
首先講份量,簡直係五餅二魚concept🐟
應該一份夠三個人食😗
我本身唔好pulled pork,因為口感一絲絲乾柴柴咁🥸
但呢個加埋其他餡料包喺burrito入面都幾唔錯(無理由擺嚿肥豬肉落去㗎嘛😅 端午節咩~)

#辦公室閨蜜farewell飯 #tsimshatsui #tsimshatsuirestaurant #tsimshatsuibar #尖沙嘴 #尖沙嘴美食 #尖沙嘴酒吧 #mexicanbeeftacosalad #墨西哥牛肉玉米沙律 #beefnachos #牛肉墨西哥脆玉米片 #pulledporkburrito #豬肉墨西哥卷餅 #ohhejfoodie
牛肉墨西哥脆玉米片
墨西哥牛肉玉米餅沙律