轉左手之後好耐都冇嚟過呢度食嘢啦!咁啱喺荃灣附近睇戲,又未夠時間,咁就嗱嗱臨過嚟呢度食返餐,懷緬下以前嘅情感☺️呢度last order係七點,但我哋好抆水先到,老闆娘見我哋兩個想入嚟食,就嗱嗱臨同我哋講就廚房就收工㗎啦,快啲叫嘢食然後慢慢食啦。呢杯阿華田奶昔好好飲,有足夠嘅阿華田同埋奶味,係阿華田脆脆之後必定要試嘅飲品之一!呢碟炸鮮蝦雲吞好似有啲overcooked,同埋碟上有好多油,如果上碟前隔一隔啲油會好啲,不過可能我哋喺最後一枱客,所以無咁好心思處理呢啲小細節。但呢碟小食都保持到水準,雲吞皮鬆脆,入面隻蝦夠紮實!次之嚟親都必點呢個鹹牛肉蛋治就有啲令人失望,因為只係蛋嘅份量夠多夠厚,但煮得太老唔夠滑… 賣相係打卡-able,但味道同口感就爭啲係咪因為我哋係last order,所以廚師就整得冇咁好呢?呢碗豬扒麵塊豬扒其實唔差,接近漢發麵家水準,但個湯麵係鹼水麵,我覺得同塊豬扒唔太夾後話:我哋見老闆娘閘門都搬埋出去,就知道佢要埋數收工,所以我哋都盡快食,唔想阻住佢。我哋臨走時都同老闆娘講聲唔好意思阻到你收工,佢好客氣咁同我哋講唔緊要,食得舒服就得啦,下次再嚟幫襯啦!雖然今次食物味道一

阿華田奶昔

酥炸鮮蝦雲吞

鹹牛肉蛋治

豬扒麵

後話:我哋見老闆娘閘門都搬埋出去,就知道佢要埋數收工,所以我哋都盡快食,唔想阻住佢。我哋臨走時都同老闆娘講聲唔好意思阻到你收工,佢好客氣咁同我哋講唔緊要,食得舒服就得啦,下次再嚟幫襯啦!雖然今次食物味道一般,但有機會我都會再返嚟encore 㗎
2021-08-30
Type of Meal