2017-07-14 352 views
灣仔區既餐廳真係有好多選擇;係 QRE Plaza 入面都林立左好多間餐廳!!!我跟男朋友就揀左呢間西班牙菜既 ESPUMA其實之前我都黎過食幾次架啦!!!對佢印象都唔錯呢~先點了杯烏龍茶瑪奇朵~味道帶有微微既烏龍茶味道既咖啡, 都幾特別下;仲有埋畫花添架, 好有誠意呢!!每次黎到我必點黑松露醬薯條;炸到香脆既薯條, 上面仲曬上芝士碎, 真係非常吸引!!!個黑松露醬真係好好味, 充滿黑松露的香味;混合埋沙律醬又唔會好漏, 真係會令人食唔停架~~至尊海鮮西班牙炒飯 (二人份)呢個炒飯份量都幾大下, 上面仲有好多唔同既海鮮!!有大蜆, 青口, 帶子, 大蝦, 帆立貝及魷魚~~炒飯既味道不錯, 海鮮都幾新鮮, 二人份真係好足, 仲食唔哂添"*可以多幾個人一齊SHARE 都冇問題!!最後仲點左個醬燒豬肋骨配炸著條~BBQ 味既豬肋骨味道微甜, 肉質剛好, 而且唔會"痴"住條骨;食既時候比較容易!!而且仲配埋炸薯條同埋沙律菜, 份量真係好足丫~~兩人食真係食唔哂, 仲棒住個肚走添"*
灣仔區既餐廳真係有好多選擇;
係 QRE Plaza 入面都林立左好多間餐廳!!!

我跟男朋友就揀左呢間西班牙菜既 ESPUMA
其實之前我都黎過食幾次架啦!!!
對佢印象都唔錯呢~

烏龍茶瑪奇朵

先點了杯烏龍茶瑪奇朵~
味道帶有微微既烏龍茶味道既咖啡, 都幾特別下;
仲有埋畫花添架, 好有誠意呢!!

黑松露醬芝士薯條

每次黎到我必點黑松露醬薯條;
炸到香脆既薯條, 上面仲曬上芝士碎, 真係非常吸引!!!

個黑松露醬真係好好味, 充滿黑松露的香味;
混合埋沙律醬又唔會好漏, 真係會令人食唔停架~~

至尊海鮮西班牙炒飯(二人份)

至尊海鮮西班牙炒飯 (二人份)
呢個炒飯份量都幾大下, 上面仲有好多唔同既海鮮!!
有大蜆, 青口, 帶子, 大蝦, 帆立貝及魷魚~~

可以多幾個人一齊SHARE 都冇問題!!

醬燒豬肋骨配炸著條

最後仲點左個醬燒豬肋骨配炸著條~
食既時候比較容易!!

而且仲配埋炸薯條同埋沙律菜, 份量真係好足丫~~
兩人食真係食唔哂, 仲棒住個肚走添"*
2017-06-11
黑松露醬芝士薯條
至尊海鮮西班牙炒飯(二人份)
  • 黑松露醬薯條