2021-08-24 51 views
Gram有咁多款pancakes、每次嚟到試2款都可以試好多次~今次就試左「紫薯流漿班戟」同「法式吐司」「紫薯流漿班戟」粉紫色咁夢幻,外表上比較難抗拒~而「爆漿」除左效果上好睇d之外,都會令到成個班戟更可以均勻沾上醬汁~而呢點係非常重要,因為呢個班戟最主要靠呢個醬嚟帶起成個紫薯香味~本身佢無論班戟定作為餡料嘅紫薯蓉都比較淡口~如果冇左呢個紫薯醬嘅「甜」你會感覺自己好似食緊「減肥餐單」~好彩就係有左呢個醬汁,即時就提升左成個班戟嘅質素及香味😋😋「法式吐司」「甜入心」就係一件法式吐司必要做到嘅重點~而呢個我估計佢都係用上楓葉糖漿,甜得嚟有種獨特嘅香氣~而且佢外面脆卜卜,入面極鬆軟,最緊要夠曬熱~全部配埋一齊食,啖啖都甜到入心入肺❤️好幸福呀~🚨警告:怕甜嘅人千祈唔好點,雖然佢唔會甜到覺得喉嚨唔舒服,但佢比起頭先嘅紫薯班戟甜好多㗎!「特濃朱古力沙冰」「特濃」唔等於「特甜」,佢係真係好香朱古力味~而且沙冰質地夠曬凍,用嚟配上熱辣辣嘅班戟又真係好夾~所以每次嚟都係必點飲品之一!😋😋
今次就試左「紫薯流漿班戟」同「法式吐司」

「紫薯流漿班戟」
粉紫色咁夢幻,外表上比較難抗拒~
本身佢無論班戟定作為餡料嘅紫薯蓉都比較淡口~
好彩就係有左呢個醬汁,即時就提升左成個班戟嘅質素及香味😋😋

「法式吐司」
「甜入心」就係一件法式吐司必要做到嘅重點~
而呢個我估計佢都係用上楓葉糖漿,甜得嚟有種獨特嘅香氣~

「特濃朱古力沙冰」
「特濃」唔等於「特甜」,佢係真係好香朱古力味~
而且沙冰質地夠曬凍,用嚟配上熱辣辣嘅班戟又真係好夾~
所以每次嚟都係必點飲品之一!😋😋