邊個話女仔先鍾意打卡😆男朋友想黎呢間「兵工廠主題餐廳」好耐😏感覺上平時足球都係加酒吧多🍻⚽️所以足球加餐廳就好似幾特別😆店內所有裝修都係以阿仙奴為主題,啱晒一眾球迷黎打卡😚一入店就見到綠色嘅草地,真係好多簽名球衣好搶眼🤩🤩🤩🍞 法國鵝肝香蒜麵包 ($108)聽個名都覺得邪惡,香濃嘅蒜蓉包上放咗香煎嘅鵝肝🤤🤤油香滲哂落麵包度,好正🥰🥰🧀 芝士流心溫泉蛋大啡菇 ($78)一切開啲蛋汁就流晒出黎🤤芝士溫泉蛋中間有superfood羽衣甘藍,加埋好juicy嘅大啡菇,配合得好好,唔會太膩,推介👍🏻🦞 波士頓活龍蝦(半隻)配美國Creekstone牛西冷($268)開邊龍蝦好新鮮爽口彈牙,面頭鋪上半溶芝士同沙律醬拎去焗,忍唔住連啲醬都食埋🤣唯一嘅缺點係得半邊太少了🥺唔夠喉🙈🙈 西冷牛扒煎得微微香脆😋肉質嫩滑,都幾大塊,洋葱汁淡淡地唔會蓋過肉味👍🏻 連伴碟嘅南瓜蓉都好甜好好味☺️跟餐已經包左沙律、餐湯、蒜蓉包,可以六折叫甜品。餐湯係西式整法blend咗嘅蘿蔔湯,幾特別又出奇地好飲😂😂蒜蓉包好出色,超香蒜味又熱辣辣👍🏻👍🏻👍🏻🧄🧄🍫 朱古力三重奏心太軟 ($46.8)見到跟餐甜品叫有六折,忍唔住追加咗一

法國鵝肝香蒜麵包
🍞 法國鵝肝香蒜麵包 ($108)

芝士流心溫泉蛋大啡菇

🧀 芝士流心溫泉蛋大啡菇 ($78)

波士頓活龍蝦(半隻)配美國Creekstone牛西冷

跟餐已經包左沙律、餐湯、蒜蓉包,可以六折叫甜品

沙律
蒜蓉包

朱古力三重奏心太軟

🍫 朱古力三重奏心太軟 ($46.8)
見到跟餐甜品叫有六折,忍唔住追加咗一個😆 甜品賣相好精緻,朱古力味香濃,溫度到掌握得啱啱好,熱辣辣一切開啲朱古力軟心流哂出嚟,好澎湃🥰🥰

通常啲咩咩主題餐廳,嘢食相對會冇咁好食,但係呢間我覺得係打卡同食物質素兼備,睇得出無論係裝修、食物同餐具擺碟都好用心,難得嘅好餐廳,好值得支持💛💛💪🏻

出到去等lift先發現原來老闆係辭去酒店行政總廚一職,闖一闖開一間屬於自己嘅餐廳,adore😲

法國鵝肝香蒜麵包
芝士流心溫泉蛋大啡菇