2020-10-28 79 views
今日約咗好耐冇見嘅幾位好姊妹們high tea 有人提議去尖沙咀附近嘅海傍到野餐我哋就去咗海港城嘅呢間La familie 戚風蛋糕專門店度買 超靚嘅港女cake喇下午茶時間嚟到都幾多人排隊 證明人氣度非常高英國伯爵茶 伯爵茶味清香 餅底非常鬆軟綿密而且濕潤 上面加上奶味極濃嘅忌廉 成個配搭唔漏青森蘋果吉士紅茶 同樣係茶味但味道比伯爵茶濃郁好多 青森蘋果酸酸甜甜 有種置身田園嘅感覺日本柚子 柚子就係清新之選 要去野餐嘅姊妹們必選 清香嘅味道完全可以一解忌廉嘅油膩感 食完都冇罪惡感呀雙重朱古力 食甜嘢梗係要食最愛嘅朱古力啦 苦甜嘅朱古力 加上香甜幼滑嘅朱古力忌廉 成個配搭好夾

下午茶時間嚟到都幾多人排隊 證明人氣度非常高