✨同朋友去完Megabox Team lab係附近搵野食,小編話想食日本嘢,朋友就極之推薦呢間餐廳,就一於試吓佢🥰🍽是日廚師精選 $280 滿滿嘅一大碗🥰 仲拖羅,帶拖羅,赤身,油甘魚,海膽刺身、玉子,每件都非常大塊,超滿足♥️餐廳職員好詳細介紹,是日精選嘅刺身。壽司醋果凍好特別,酸酸地好開胃,加入喺飯裏面就會變成壽司飯🍚 見到menu 有教建議食法: 當壽司飯吃到差不多的時候,可加入我們用鮮魚秘製的魚湯小編照跟建議食法,簡直係open my eyes👀類似茶漬飯,但加上帶有刺身同魚籽嘅鮮味😍小編同朋友share食,2個都覺得唔夠喉🤭因為真係好好食😳 下次要一人一份廚師精選!慢慢嘆🥹🍽鹿兒島A4四黑毛和牛丼 $180和牛肉質細嫩多汁,入口即化,帶有濃郁嘅牛肉香氣。和牛丼仲未送上枱,已經聞到好香嘅牛味😋😋😋 而醬汁就額外用細碟裝起,冇直接淋上和牛,要再加分!因為好味嘅和牛,就咁食都會覺得好好食🥹———————————————評分: (5⭐️最高)味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️打卡:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️再訪:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#chillyummi_九龍灣 #foodiehk #Eeeeeats #FoodP

🍽是日廚師精選 $280

餐廳職員好詳細介紹,是日精選嘅刺身壽司醋果凍好特別,酸酸地好開胃,加入喺飯裏面就會變成壽司飯🍚

小編照跟建議食法,簡直係open my eyes👀

🍽鹿兒島A4四黑毛和牛丼 $180

———————————————
評分: (5⭐️最高)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
再訪:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

#chillyummi_九龍灣 #foodiehk #Eeeeeats #FoodPhotography #Delish #foodiegram #foodielife #igfoodie #hkfoodies