#南山冰室 (銅鑼灣)銅鑼灣新會道2號地舖-----星期六一早約朋友仔去銅鑼灣唱K 諗住walkin點知去到竟然Full曬🤨唯有轉戰去搵個地方食lunch 行行下就被呢間以天藍色做主調ge冰室吸引左 店鋪位置鬧中取靜 陽光下望落好似一片藍天咁 感覺relax 好適合做Saturday lunch ge落腳點😆-#馳名海南雞喇沙($68,海南雞轉雞髀加$8)喇沙一送到 就即刻比佢個份量嚇左一嚇 無論係海南雞定係麵底都超級多 連大食geB仔都覺得食曬有難度 🤣所以如果唔係特別大食的話 叫一碗真係完全夠兩個人食(可能夠三個人tim...)海南雞超級嫩滑 湯底喇沙味頗濃 麵底同時有雞蛋麵同米粉 一次過滿足兩個願望 唯一係麵ge份量真係比得太大方 食到最後 會有少少唔夠汁😂-#金牌厚切焗豬扒飯($56)同行朋友仔唔食芝士 所以走左芝 雖然走芝 但味道依然豐富 飯底有加雞蛋 紅蘿蔔同洋蔥炒過 蛋香頗重 豬扒唔係普通焗豬 而係切好ge吉列豬 非常厚切 肉質軟腍 而且炸得香脆得黎毫無油膩感 整體高質 係會令人想回頭再食ge選擇😊-#肉骨茶($38)材料有排骨 冬菇 豆卜等等 湯幾大碗 但餸唔算比得多(

#南山冰室 (銅鑼灣)
銅鑼灣新會道2號地舖
-----

#肉骨茶($38)材料有排骨 冬菇 豆卜等等 湯幾大碗 但餸唔算比得多(不過亦好彩唔多 因為主食份量真係好驚人)肉骨茶味道非常濃郁 藥材味重得黎無苦味 飲落清甜😋

#咖央肉鬆厚多士($24)多士好酥脆 表面肉鬆滿佈 整體配搭不錯 雖然好味 但略嫌肉鬆味太出 有輕微掩蓋咖央味 下次會叫純咖央多試下😆

👶🏻B仔整體評價:8/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:8/10個👍🏻
(主食份量極大)
👶🏻B仔環境評分:8/10個👍🏻
(一個身上貼住trainee牌ge伯伯服務態度極好,令整體用餐體驗好加分😁)
👶🏻B仔味道評分:8/10個👍🏻
👶🏻B仔回頭機會:8/10個👍🏻