2019-09-14 3246 views
昨晚中秋夜,家人突然想去志蓮淨苑食齋菜順便欣賞月光。到場後侍應不斷建議食一個$888的四人套餐,但由於家人都覺得未必食得曬套餐的食物結果決定散叫,此鋪講明每個顧客最少需消費$150元,咁我地就先叫幾樣食物,食物種類請參考所上載的圖片。單從食物的賣相大家可能會覺得有點吸引,但我想說的是味道超差超難食,由於要叫夠個額,我們無奈要再叫其他野食,但就連甜品薑汁膏都可以整到「淋芝芝」好難食。從未試過去一間鋪order 的食物係無一樣野好食,慶幸沒有叫$888的四人套餐,要做要碟碟都唔好食其實都幾高難度。再者,鋪内的侍應態度亦不好,想請佢幫忙拍一張合照,但收到的回復是「我們不會幫客人揸機的。」如此高情操的食店,如果佢所提供的食物品質好的話,我會覺得佢好型,可惜的是食物質素和服務態度都差勁👎🏻 !本人從未在open rice 發表過食評,今次確實忍唔住要出手係因為感覺實在太差,而且唔止我們覺得難食,亦親耳聽到其他食客在離開鋪頭時講「呢間野係又貴又難食」!希望睇到食評的朋友三思而後行。真心希望龍門樓的老闆、廚師、職員能看到此篇食評而作出改善,地蓮淨苑的環境非常優美,但如此難食的店鋪身在其中是一個污點。

2019-09-13