2025-06-25 144 views
最近同班friend去咗Bingo & Cook食韓國料理,原來佢哋開業10周年,搞咗個醬油蟹放題!星期一到六,五點半到九點都有得食🤘🏻一個價錢瘋狂食醬蟹。除咗醬油蟹,仲有烏冬、炒年糕、韓式炸雞、年糕香腸串、白飯同罐裝飲品任你食,$298食雄蟹,$348食雌蟹,CP值極高👍🏻我地簡左雌蟹,雌蟹啲蟹膏多啲,食落好鮮甜,啖啖肉好滿足。佢哋啲醬油偏甜,唔會死鹹,用蟹膏撈飯再加埋紫菜,真係一流‼️輕輕一啜就食到蟹肉,微微鹹香帶番出鮮甜💫第一round會有原隻蟹蓋,之後追加啲蟹就冇殼架🦀我哋仲加咗醬油鮑魚同鮮蝦!鮑魚好爽口,鮮蝦鮮嫩,兩款都好食🥰🖤任食嘅炸雞都唔錯👍🏻絕對有水準,外脆內嫩,啲肉好juicy。香腸年糕串都好推介🍢年糕煙韌,外面脆卜卜,入面又軟熟。🖤烏冬炒年糕都好入味,啲醬汁辣辣地,仲有韓式魚糕,食到好滿足。🖤飲品方面,罐裝飲料有好多選擇,啤酒米酒都係加$15咋!.唯一要留意就係放題限時一個鐘,建議大家快啲食完先慢慢傾計啦!總之,鍾意食韓國醬油蟹嘅朋友,真係要快啲去試👯

我地簡左雌蟹,雌蟹啲蟹膏多啲,食落好鮮甜,啖啖肉好滿足。

🖤飲品方面,罐裝飲料有好多選擇,啤酒米酒都係加$15咋!