2022-09-09 77 views
今日男朋友帶我去食好嘢。本來以為佢會帶我去食西餐,點知原來佢帶我去食中餐,知道嘅時候都有啲失望。但入到去之後反而有啲驚喜🤩因為裝修都幾靚。睇得出係高級中餐廳👍🏻。我個心情即刻冇咁差☺️睇完Menu之後即刻點咗幾樣我平時鍾意食嘅嘢。先講蜜汁叉燒皇 ,呢個超好味,肉質好淋。 豬肉同肥膏嘅比例係啱啱好,真係一層肥膏一層豬肉。食落口仲要唔覺得肥膩。呢個真係要比10個like佢😆😆之後就試佢個蟹肉粟米羹。入邊有勁多蟹肉同粟米蓉,真係有啖啖肉嘅感覺🤤🤤,而且非常鮮味。食完一碗忍唔住又即刻食第二碗👍🏻,估唔到佢連個咁普通嘅粟米羹都做得咁好味😋😋跟住就係順德煎釀土鯪魚。呢個真係超級surprise,佢真係用成條魚來釀鯪魚肉。佢煎到金黃色,外面超級脆,入面嘅鯪魚肉非常入味同彈牙。呢個真係超級好食。我超like 呀👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食完飯之後,嗰個人即刻開心晒😆😆仲覺得我男朋友冇講錯。 呢一間真係好嘢嚟嘅😆😆真心值得再encore食多次👍🏻👍🏻👍🏻

睇完Menu之後即刻點咗幾樣我平時鍾意食嘅嘢。