2022-07-21
今日同朋友再次黎到哩間位於銅鑼灣既甜品店。甜品店最近更換左店舖牆紙及主題,之前係水泥風,而家變左好靚既夢幻粉色。店舖提供多款唔同口味既刨冰,而且大大個,兩至三個人share都得~🍧醬爆奶醬脆多刨冰 $98 作為朱古力控既我之前已經試過朱古力味,所以今次就決定試下人氣No.1既奶醬多味,估唔到竟然勁有驚喜❗️哩個刨冰最特別既地方就係會附上三粒Mini奶醬脆多士,多士熱辣辣,淋上煉奶同花生醬,香脆好食~而刨冰既頂層放上台灣海邊走走花生醬味蛋捲,下面係一層豆腐奶蓋,再灑上花生粉、花生醬、核桃粉,豆腐奶蓋味道清甜,配埋幼細既冰絲,入口真係透心涼!中間個層仲有芝麻、花生碎等配料,亦配有額外既花生汁,所以唔會怕中途食食下無味,整體甜度亦適中,好難得兩個女仔可以食晒大半個,係絕對有驚喜既好食推薦👍🏻🥭芒果大合奏 $58入口芒果味清甜香濃,入面有芒果肉、芒果乾絲、芒果雪糕同芒果布甸,所以口感豐富,芒果控必試~🍋爆檸 $33由青檸檬、桔仔、黃檸檬加上茶製成,仲另外加上青檸汁,味道酸酸甜甜,非常醒胃。整體黎講,甜姨姨既甜品質素真係唔錯,而且夏日炎炎,食返個刨冰都確實幾爽!甜姨姨之前因為疫情停業左三個幾月,六
🍧醬爆奶醬脆多刨冰 $98
🥭芒果大合奏 $58
🍋爆檸 $33
整體黎講,甜姨姨既甜品質素真係唔錯,而且夏日炎炎,食返個刨冰都確實幾爽!甜姨姨之前因為疫情停業左三個幾月,六月中先開返,大家如果想食甜品都可以去支持下~