2022-11-11 118 views
估唔到今晚喺尖沙咀 可以食到我試過CP值最高嘅鐵板燒晚餐🤩 餐廳空間都幾大 裝修設計高貴大方 吧枱位起碼十個以上 可以近距離欣賞到師傅烹調食物🥰 仲有大枱卡位同室外露天位置 任何場合都好適合👍🏻 講番個menu先 晚餐有多款唔同價位嘅選擇 最吸引嘅係竟然有全日供應嘅$598鐵板燒選擇😱 仲有8款食物 真係唔試唔得啦🤤前菜芥末八爪魚 八爪魚新鮮口感爽脆 加咗芥末都唔會攻鼻 反而仲好開胃👅日本茶碗蒸蛋蛋上有大量蟹肉羹 店員提醒我哋可以攪勻食 等每一啖蛋都品嚐到蟹肉嘅鮮甜😋黑松露帆立貝帆立貝夠晒大粒 火候控制得啱啱好 表面金黃色 帆立貝仲食到一梳梳好嫩好甜嘅肉😚南非鮑魚超級新鮮勁大隻 店員會先為我哋展示食材😍 然後師傅先至即時烹調👨🏻‍🍳 鐵板燒鮑魚加咗牛油同醬汁 好惹味👍🏻 而且鮑魚好嫩好爽口 大飽眼福之餘亦都盡顯廚師工架🤩美國安格斯牛肉薄燒配季節野菜會先詢問你食唔食蔥同蒜 喺鐵板上加上大量蔥同蒜 包係美國安格斯牛肉內🤤 燒到岩岩好仲好juicy😋 食完牛肉都唔擔心膩 旁邊配有季節野菜 分別有龍珠果 蕃茄仔同冰菜 鮮甜美味👍🏻海鮮炒飯加左銀稚魚同雜菜一齊炒 炒飯粒粒分明 夠乾身又夠味 出色

前菜

海鮮炒飯
加左銀稚魚同雜菜一齊炒 炒飯粒粒分明 夠乾身又夠味 出色🤩

大蜆湯 估唔到有咁濃蜆味👍🏻

甜品
係一客抹茶雪糕 茶味濃郁 作為呢餐鐵板燒嘅結尾令人非常滿足🍨

整體性價比真係非常高 唔單止食物美味新鮮 價錢超值 店員亦好友善 詳細介紹食材 係一個非常好嘅體驗🌟