La Parrilla Steakhouse

💙 我阿媽近排喺屋企食嘢千篇一律,食到口淡淡,放假梗係要帶佢周圍去食返啲好嘢😝 今次嚟到中環呢間Steakhouse,入口係商業大廈,但係上到去就好有氣氛😍 坐咗窗邊位,最鍾意晏晝啲陽光曬入嚟嘅感覺☺️💙 lunch set 比我想像中抵!如果唔係嗌牛扒或者羊嘅話,主菜連埋前菜同埋配菜只不過係$218😍 如果揀牛扒或者羊嘅話就係 $298。我哋最後嗌咗一個$218,一個$298,食到超飽😂😂💙 一坐低首先就俾咗餐前麵包先,細細條非常鬆軟。💙 Menu上邊有啲唔係英文,冇食開嘅話我都要check吓先知係咩🤣 前菜嗌咗一個叫Empanada de Pollo,原來係雞肉餡餅咁解,外型好似一隻好大嘅煎餃子😝 入邊就係充滿肉汁嘅雞肉,仲有少少辣辣地嘅生蕃茄汁夾埋一齊食。第一次食,覺得好好食呀!😍💙 另外嘅前菜揀左Steak Tartare (呢個就真係知道係咩黎啦🤣) 三塊烘麵包加上份量不少的Steak Tartare😋 非常新鮮,又有少少咬口,都是非常滿意👍🏼💙 其中一個Mains叫左 Catch of the Day,就係當天最新鮮嘅魚🐟魚皮煎得香脆,望到啲顏色就知道煎得靚😎 魚肉嫩滑,醬

💙 lunch set 比我想像中抵!
💙 一坐低首先就俾咗餐前麵包先,細細條非常鬆軟。

魚皮煎得香脆,望到啲顏色就知道煎得靚😎 魚肉嫩滑,醬汁少少酸,很開胃。

💙 另一個梗係要試吓呢度嘅牛扒!唔同部位之中我嗌咗Hanger Steak 🥩 (封門柳)
封門柳牛味濃,仲有陣陣炭香。上菜嘅時候用上鐵板,另外仲配咗六款醬汁! 每一款都有唔同風味☺️👍🏼

💙 以為個套餐咁就完咗?係未食完呀,仲有sides!🤣 食咗咁多飽肚嘢決定買返個沙律🥗,另一個就黑松露薯蓉。沙律新鮮,薯蓉亦非常之幼滑。

💙 總括嚟講我都幾enjoy今次嘅用餐體驗🥰 又唔算太貴,推薦大家去試吓!