同事聚餐,之前訂咗七點,早到十分鐘,侍應小姐一個黑面,以責備的語氣話早到唔好,原來早到都係有錯,聽完侍應小姐訓話完後就不情願地引我們入坐,其實當時入面仲有位。入坐之後,寫紙點食物,當晚枱號為34,遞交單俾侍另一個侍應小姐,佢即時變成教官話枱號寫錯,係A34,要重新寫過,抱歉我係睇唔到枱號係有A字。上食物速度好快,可能枱比較細,或者我們進食速度太慢,侍應再上食物時發現枱面無位俾佢擺食物,佢又黑面企定等待,我們想方法騰出位置,然後再從侍應手上取食物再放在枱面。呢個情況反覆重演五至六次。唯一侍應無黑面情況係埋單同準時離開餐廳。食物質素唔差。如果要去呢間,大家要準時到達,唔好早到同遲到。問清楚枱號同埋要時時刻刻為枱面預留空位,咁就唔會為難職員,自然佢哋就會交出專業服務態度。

食物質素唔差。

2018-10-05