2023-01-12 476 views
餐廳名稱:泰潮今日見到泰潮發現好耐無食啦~就決定入去食下啦~1. 冬陰公湯米粉見到人哋食冬陰公湯就好想飲啦,不過,我朋友就唔食得辣,叫一個又太多,一見到晚餐有呢個湯粉,就決定叫呢個啦~個湯底好味,感覺上就真係平時飲嘅冬陰公湯,再加啲米粉落去咁👍🏻餸都算多啲,有5.6隻蝦,秀珍菇,米粉嘅份量都算足夠嘅,以一個女仔嚟講☺️價錢:$58好味程度:😋😋😋😋😋/5個滿分價錢抵食度:💰💰💰💰💰/5個滿分整體感覺:❤️❤️❤️❤️/5個滿分推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5個滿分——————————————————————2. 雞湯牛筋腩雞絲米粉個清雞湯幾有味,唔太似味精湯,雞絲就一如以往的粗糙,牛筋腩個味道煮得幾好,不過,就唔太入味啦價錢:$58好味程度:😋😋😋😋/5個滿分價錢抵食度:💰💰💰💰/5個滿分整體感覺:❤️❤️❤️❤️/5個滿分推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5個滿分——————————————————————3. 香葉包雞幾好味,有少少香葉味,個雞做得幾乾身脆口,可能係因為炸嘅關係,都有少少油價錢:$12好味程度:😋😋😋/5個滿分價錢抵食度:💰💰💰/5個滿分整體感覺:❤️❤️❤️/5個滿分推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻/
餐廳名稱:泰潮

今日見到泰潮發現好耐無食啦~就決定入去食下啦~

1. 冬陰公湯米粉

價錢抵食度:💰💰/5個滿分
整體感覺:❤️❤️/5個滿分
推介程度:👍🏻👍🏻/5個滿分

5. 上湯時蔬
清湯菜,無油,夠味,最緊要係感覺夠健康嘛,女仔每餐都要食下菜,呢個就真係好適合啦👍🏻

好味程度:😋😋😋😋/5個滿分
價錢抵食度:💰💰💰/5個滿分
推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5個滿分

——————————————————————
餐廳整體感覺:當然無當年咁好食啦,不過,而家都唔差嘅,以價錢同質素嚟講,就真係可以當成家常便飯餐廳啦,晚餐$58一碗麵,再可以用$12叫一款小食,仲要無限量,放到成枱都係,都只係$2xx左右,真係唔想煮飯,就落去食碗麵啦🤣😂

講個秘密俾你知,食滿$200,太古城仲有免費泊車五個鐘添吖🤣😂揸車嚟食仲抵🤣😂

✏️
餐廳名稱:泰潮(太古城)
電話:23552238
地址:太古太古城道18號太古城第14期耀星閣地下G1011號舖

#食物小黑洞#泰潮 #太古城食滿$200免費泊車5小時 #揸車去食都抵
#我嘅正職係食盡全世界嘅餐廳,讓食物帶給你一些正能量