2020-03-07
好閨蜜生日梗係要食好啲!好耐都冇食放題,幾位好朋友一致決定去旺角呢間人氣極高的「御滿屋日本料理」慶祝一番兩大疊點菜紙,壽司、刺身、鐵板燒、天婦羅、串燒、熱食、甜品等等樣樣齊,還有包羅萬有的冷熱飲品任飲,亦有自助DIY咖啡機,仲有無限供應的甜品櫃先點左一個刺身小拼盤,有三文魚、甜蝦、吞拿魚、油甘魚等等,每片魚生刺身大小適中,鮮甜味美。甜蝦肉好棉滑,整體質素不錯呢!壽司卷物方面,推薦呢個芝士炸蝦卷。外層芝香四溢,內裡的金黃炸蝦好香脆又彈牙,壽司飯量不多,唔會塞飽個肚炸物有好多種類,我地點左芝麻雞翼同炸榴槤球。雞翼都幾厚肉,好香口,好好味呢!榴槤球裡滿載香甜的榴槤肉,好正啊!天婦羅只係點左炸蝦同蟹柳,大大件,時間同油溫控制得好,所以炸得香脆唔油膩,好美味最後甜品仲有葡撻、爆谷、水果、精美糕點及甜點等等,花多眼亂,勁多選擇!值得推薦嘅係葡撻,放喺熱爐保存,個個都熱辣辣,撻皮極酥脆,中間蛋漿甜度適中,頗嫩滑,正啊!另外燕窩燉蛋同牛奶布甸都好好食呢~夠嫩滑,女生們滋潤養顏必吃