2024-04-26 794 views
榴槤季節又來啦,我朋友知道我好鍾意食榴槤,特登帶咗我食依間日式刺身放題店,事關佢推出咗個期間限定的馬來西亞榴槤放題,唔使$300就可以任食多款魚生和馬拉榴槤、Häagen-Dazs雪糕甜品無限續杯,真心推介刺身拼盤(角螺刺身、希靈魚、油甘魚、挪威三文魚、劍魚腩、帶子和阿根廷赤蝦)我自己最鐘意油甘魚,劍魚腩同阿根廷赤蝦,劍魚腩肉質肥美,油甘魚鮮甜嫩滑,手掌咁大隻的阿根廷赤蝦,爆高嘅蝦頭爽滑嘅蝦肉,令人欲罷不能😂榴槤要知道全世界最出名食榴槤嘅地方就係馬來西亞,而佢地有種食法就係會將個榴槤燒烤,經過燒烤既榴槤味道會更香甜,口感更順滑,兩款我哋都有食,我自己比較鍾意就咁食(即不烤)入口嫩滑細膩啖啖肉,口感奶滑肉質偏腍,當然比起你食D24就冇咁多肉,但係你而家去超市買榴槤都成舊水仲要得兩粒仔,呢個價錢食到喱個質素的榴槤放題已經回哂本和風牛柳粒牛柳粒加入咗黑椒同醬汁去炒,肉質柔軟嫩滑,好食!竹笙瑤柱蟹肉羹其實即係碗仔翅,味道偏淡,我幫大家試咗可以唔使嗌🥹蒲燒鰻魚必點,鰻魚入口Q彈,肥嫩嫩好好食蒜蓉燒生蠔蒜味香濃,蠔肉都幾大粒,夠爽甜,推介燒有機菠蘿味道偏酸,正常野~海膽手卷必點,雖然海膽味偏淡,但

阿根廷赤蝦)

榴槤

和風牛柳粒
牛柳粒加入咗黑椒同醬汁去炒,肉質柔軟嫩滑,好食!

竹笙瑤柱蟹肉羹
其實即係碗仔翅,味道偏淡,我幫大家試咗可以唔使嗌🥹

蒲燒鰻魚
必點,鰻魚入口Q彈,肥嫩嫩好好食

蒜蓉燒生蠔
蒜味香濃,蠔肉都幾大粒,夠爽甜,推介

燒有機菠蘿
味道偏酸,正常野~

海膽手卷
必點,雖然海膽味偏淡,但係呢個價錢都食到海膽都真係相當抵食,而且佢一啲都唔腥,好食!

台式地瓜球
外層酥脆,入面係芋頭蓉,幾好!

貓山王榴槤炸彈
必點,炸榴槤皮薄餡靚,一啖入口榴槤溶晒口中,讚讚

雪花牛鍋(2-3人份)
牛肉份量都好大份,湯底味道有少少似日式壽喜燒,帶少少甜味同豉油香,肥牛肉味香濃,甜而不膩,好食

芝麻雞翼
外皮炸到脆卜卜,好香口

吉列炸蠔
外層炸到金黃香脆,蠔肉肥美,蠔味十足!

鹽燒牛舌
牛舌比較薄身,入口軟嫩爽口,配啤酒一絕!

御品鮑汁燴花膠
鮑汁香濃,花膠好大塊,口感彈滑嫩口,回本必點!
2024-04-16
Celebration
Mother's Day
  • 海膽手卷
  • 蒲燒鰻魚
  • 刺身拼盤
  • 馬來西亞烤榴槤
#港女覓食到旺角呢間餐廳好近旺角地鐵站E1出口,一行出係上樓就係架啦😊餐廳闊落,而且點餐後上菜速度都好快,好少出現漏單情況呢。✨ 經典三重新鮮刺身江洋盛宴 $258有77款食物比你點😋有幾款我覺得一定要點黎食嘅🤩御泰之味冷鮑魚:泰式辣汁夠惹味,鮑魚爽口彈牙竹笙瑤柱蟹肉羹:好似碗仔翅咁,清清地入面幾足料架蒜蓉燒生蠔:熱辣辣上枱,蠔肉爽甜刺生拼盤:新鮮無雪味,仲要厚切添~西京比目魚:魚油很香,魚肉嫩滑。芝麻雞翼、鹽燒牛舌、鹽燒雞軟骨、鹽燒雞翼呢D小食都唔可以錯過🤤依加仲有期間限定嘅馬來西亞榴槤食添!鍾意食榴槤嘅你一定唔可以錯過😍佢有烤榴槤食落嘅感覺就好似榴槤糕嘅感覺。亦都有無烤嘅榴槤,食落去勁香甜,榴槤肉質細滑。食多幾舊就回本了😙飲品仲有最近新出嘅無糖檸檬茶比你揀~啤酒汽水檸檬茶飲品應有盡有,實有一款啱你心水😆餐廳亦都有清酒供應。甜品就以雪糕為主,有Häagen-Dazs雪糕、雀巢甜筒、仲有幾款雪條比你揀😌✨總結味道:🌕🌕🌕🌕🌑份量:🌕🌕🌕🌑🌑服務:🌕🌕🌕🌕🌑質素:🌕🌕🌕🌕🌑🍴御滿屋日本料理 (旺角)📍旺角彌敦道655號胡社生行1樓::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨

#港女覓食到旺角

✨ 經典三重新鮮刺身江洋盛宴 $258
有77款食物比你點😋

有幾款我覺得一定要點黎食嘅🤩
御泰之味冷鮑魚:泰式辣汁夠惹味,鮑魚爽口彈牙
竹笙瑤柱蟹肉羹:好似碗仔翅咁,清清地入面幾足料架
蒜蓉燒生蠔:熱辣辣上枱,蠔肉爽甜
刺生拼盤:新鮮無雪味,仲要厚切添~
西京比目魚:魚油很香,魚肉嫩滑。

✨總結
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
份量:🌕🌕🌕🌑🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
質素:🌕🌕🌕🌕🌑

🍴御滿屋日本料理 (旺角)
📍旺角彌敦道655號胡社生行1樓

::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::
#hkfoodie#eat#gathering
#food #foodphotography #foodblogger #foodstagram #instafood #hkfood #foodpics #photooftheday #foodie #foodlover#foodholiceatdiary #foodielife#旺角放題
3 day(s) ago 0 views
呢間放題位置好方便,位於地鐵站上面附近既商場,呢度座位闊落,一入到黎就見到好多熟食,放題餐有四個餐可以選擇,出面擺放左好多飲品連啤酒都有,仲有炸物,冷盤,爆谷,雪糕雪條等等既食物可以選擇,我地坐低左就用qr code點餐,叫左多款刺身好似三文魚,油甘魚北寄貝等等,食物上菜速度都算快,羊架入味大大隻,炸物個人認為椰汁炸波波(食左同類tim)係幾出色既,因為個波波係流心效果既,炸天婦羅如果可以再多幾款選擇就更好。

4 day(s) ago 0 views
御滿屋日本料理旺角彌敦道655號胡社生行1樓今日去左朗豪坊行街,行到餓諗住想搵野食下,一行出商場,好多遮遮(姐姐)派傳單,見到胡社生行1樓既御滿屋日本料理既單張,有138款料理咁吸引,就決定去試下。我地清楚收費後,已急不及待就座,餐廳採用QR落單,上菜好快,琳瑯滿目的食物,樣樣都想試,好彩佢可以1件1件既點,先至可以試多幾款,至於要全部試下,真係要黎多幾次先得。手卷好精緻,細細件,紫菜好脆好好食,刺身好新鮮,帶子同赤蝦,十分鮮甜,燒物火喉剛剛好,燒生蠔燒羊架燒牛舌燒雞亦牛柳粒,全部即叫即燒,外脆內裡肉汁滿滿。熟食既鮑汁花菇炆花膠,薑蔥炒花蟹,牛肉鍋用料上乘,用心制作。天婦羅包括秋葵, 虎蝦, 南瓜, 整體外層炸得脆身香口,印象深刻既仲有冷鮑魚搭配泰式調味料,好惹味。甜品都有好多自家制作款式,奶凍糕點水果任取,雪糕款式都有十多款,真是好滿意同高質既一餐。
御滿屋日本料理
旺角彌敦道655號胡社生行1樓

我地清楚收費後,已急不及待就座

2024-05-07
  • 鹽燒海蝦
  • 前菜
  • 鹽燒雞軟骨
5 day(s) ago 0 views
到左榴槤季節,御滿屋既放題又有得任叫榴槤食la😋仲有兩種揀添😍不烤榴槤同馬來西亞烤榴槤,兩隻都超好食,好creamy既感覺🤤仲有好多種類既食物天婦羅、油甘魚刺身、龍蝦膏赤蝦壽司、鐵板牛、西京比目魚、美國薄燒牛肉、鹽燒海蝦、薑蔥炒花蟹、和風牛柳粒等都係我既至愛🤤仲有清酒任飲,飲飽食醉🤣Food list🍽️經典三重新鮮刺身江洋盛宴(77品) $288/位(星期一至四自選兩小時,其他日子時段有正價戓優惠收費)

仲有好多種類既食物

仲有清酒任飲,飲飽食醉🤣

Food list🍽️

經典三重新鮮刺身江洋盛宴(77品) $288/位
(星期一至四自選兩小時,其他日子時段有正價戓優惠收費)
2024-05-02
Type of Meal
Dinner
2024-05-08 0 views
旺角美食雲集,自然係覓食嘅好去處啦~ 今次去嘅係滿屋,試下佢個放題點先!咧段時間叫任何餐都自動升級,可以無限叫榴槤🤤 佢啲榴槤又幾唔錯,甜得嚟都幾香榴槤味~另外仲有好多嘢可以叫,淨係壽司款式都好多✳️榴槤加州卷真係一大勺榴槤喺面噶🤤配住壽司食竟然一啲都唔怪✳️芝士鰻魚卷除咗上面嗰塊炙燒過嘅芝士,入面仲有忌廉芝士,食落好幼滑,加埋鰻魚同燒汁味道好豐富✳️各款刺身都好新鮮,而且每一塊都好厚肉,肉質鮮嫩彈牙,中意食刺身嘅不妨叫多啲~✳️另外好推薦佢個日式蠔鍋,蠔肉多之餘,個湯好鮮,配住菜同埋少少粉絲食真係好正🤤如果唔係食放題真係叫多幾碗✳️仲有佢熟食嘅滷水牛脷都好正,每塊都好厚,而且炆得好腍。雖然鹽燒牛舌都唔錯,但個人中意佢咧款多過鹽燒~另外仲有好多菜式可以叫,同埋出面都有好多冷盤、甜品可以攞,真係太多講唔曬。我哋叫咗燒蠔、花膠、西冷牛扒、蒲燒鰻魚等等,整體味道都唔錯飲品都有好多款,有熱清酒任斟,咖啡機、熱茶、紙包飲品同罐裝飲品,基本上平時接觸開嘅飲品通通都有🤣特別一提,佢雪糕雪條有好多唔同款,有我嘅童年回憶孖條同旺寶❗️❗️仲有Movenpick同Häagen-Dazs~~ 感覺200幾蚊可以食到,飲到

另外仲有好多嘢可以叫,淨係壽司款式都好多

感覺200幾蚊可以食到,飲到咁多唔同款嘅嘢,而且質素唔差,cp值真係算高~

2024-05-06 56 views
星期二閒日中午12點20分嚟到,可以食到三點正, 服務員提示兩點半截單。我哋被安排坐較入位置,現場大約有五成座位有人坐,服務員好有禮貌,我哋揀咗最平嘅任飲任食餐,兩個人埋單523蚊,cp值都算高。用qr code點,menu 有刺身、壽司、手捲、 炸物、串燒 等等 ,仲有 近門口位置 自助bar: 好多飲品 甜品揀, 雪糕都有十幾款,最驚喜😋有 häagen-dazs同埋movenpick雪糕 任食, 仲有炸物、冷盤、熱食可以喺出面自助bar攞,居然爆谷都有。個人覺得最好食係 😍燒羊鞍 燒銀雪魚, 其他就 一般, 水準冇乜驚喜,算是為了滿足咗食放題嘅慾望😝。
用qr code點,menu 有刺身壽司、手捲、 炸物、串燒 等等 ,仲有 近門口位置 自助bar: 好多飲品 甜品揀, 雪糕都有十幾款,最驚喜😋有 häagen-dazs同埋movenpick雪糕 任食, 仲有炸物、冷盤、熱食可以喺出面自助bar攞,居然爆谷都有。

2024-05-04 0 views
今晚到御滿屋日本料理,位於旺角彌敦道655號胡社生行1樓。 食過幾次☺️,每次印象都唔錯。 店內有熟食、飲品人甜品和雪糕雪條自助區, 另外落單用qr code, 上菜速度非常快。 平日八點半到達, 📍每位$258+10%。 我點了的食物有刺身,八爪魚、赤貝、帶子、蟹棒、阿根廷赤蝦、鮑片、北寄貝、希靈魚、油甘魚、劍魚腩、三文魚和泰味冷鮑魚。壽司有劍魚腩壽司、特濃芝士燒醬牛肉壽司、鹽燒左口魚邊壽司、牛油果蟹肉他他、龍蝦三角塔、 海膽手卷和榴槤加州卷 。 熟食有鹽燒牛舌、燒菠蘿、薑蔥炒花蟹、麻辣小龍蝦、牛油炒粟米、和風牛柳粒、燒紐西蘭羊鞍、西京比目魚、蒲燒鰻魚、蒜蓉燒生蠔、雪花牛鍋、鐵板紐西蘭西冷牛扒、御品鮑汁梅花膠、美國薄燒牛肉和萵筍炒蝦球 。 甜品有我喜歡的Häagen-dazs雪糕, 最正仲有烤榴槤任食👍🏻, 非常甜美。總括而言刺身新鮮,我推介阿根廷赤蝦,大隻甜美, 壽司就是榴槤加州卷,味道特別, 熟食推介有甜美的燒菠蘿,惹味的薑蔥炒花蟹和麻辣小龍蝦。整體性價比高,款式多。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。
刺身

麻辣小龍蝦
烤榴槤
雪糕
日式放題
🫶🏼 刺身 全部都好新鮮、有三文魚、油甘魚、赤蝦、北寄貝、赤貝、帶子等。赤蝦超大只超鮮甜!🫶🏼 燒物 燒菠蘿 菠蘿酸酸甜甜又多汁 仲可以解膩雞軟骨 即叫即燒 外脆內軟燒生蠔 超多蒜頭系面 好正~🫶🏼 雪糕/甜品/生果雪糕 有多款味道選擇我仲食咗兩杯Häagen-Dazs🌟因為佢有焦糖脆餅味!!!而且仲有馬卡龍同日本布丁🍮————————————📍旺角彌敦道655號胡社生行1樓——————————————
🫶🏼 刺身

🫶🏼 燒物
燒菠蘿 菠蘿酸酸甜甜又多汁 仲可以解膩
雞軟骨 即叫即燒 外脆內軟
燒生蠔 超多蒜頭系面 好正~

🫶🏼 雪糕/甜品/生果
雪糕 有多款味道選擇
而且仲有馬卡龍同日本布丁🍮
————————————

📍旺角彌敦道655號胡社生行1樓

——————————————

2024-05-02 0 views
想講香港經濟咁差,人人返哂大陸消費,而呢間放題可以話係絕處逢生。今日五點幾鍾過到嚟已經坐左六七成客,真係嚇親,皆因佢真心有質素。價錢又十分合理。其實我好少食放題,因為價錢一般嘅放題食物質素都爭啲,但本人會推介旺角滿屋比大家👍🏻👍🏻首先,食物嘅選擇真係好多,甜品雪糕有movenpick ,前菜冷盤炸物,刺身,燒物,壽司,日式料理,每個種類都仲有多多選擇,仲有質素都唔錯嘅榴連!燒榴連雖然細細粒,但燒到少少乾身,有D質感而且仲好甜👍🏻整體食物有質素,當中推介西京燒 燒羊架 脊燒壽司順帶一提,上菜速度好快,服務態度良好👍🏻
整體食物有質素,當中推介
西京燒
燒羊架
脊燒壽司
順帶一提,上菜速度好快,服務態度良好👍🏻
2024-05-02 0 views
👩🏻好耐未食過放題,帶埋胃口細嘅長輩,揀最平嘅A餐就啱。所有套餐都包🇲🇾馬來西亞榴槤任食!好腍好熟超級甜,仲可以揀烤/免烤。榴槤控表示超滿足✌🏻。👩🏻覺得佢哋嘅火炙壽司幾好食,尤其係三文魚同左口魚。滿滿魚油香加埋微暖嘅壽司飯,好食過唔少壽司鋪。長輩覺得羊腩煲超正!一份係兩至三人份量,但係我哋兩個人食咗兩份。羊肉好嫩好腍,羶味唔重。仲有煮得入味嘅冬菇同筍。天婦羅類唔會好厚粉。串燒、燒烤類都好香口。同埋上枱全部嘢都係熱。試咗好多樣,唯獨係和風牛柳粒差少少。燒汁調味幾好,但肉質真係比較韌。估唔到而家放題餐廳都會有個咁大型嘅雪糕櫃。連Movenpick同Häagen Dazs嘅杯裝都係任食!

👩🏻好耐未食過放題,帶埋胃口細嘅長輩,揀最平嘅A餐就啱。

【性價比超高日式放題料理🎎】 @superiormanya 食放題就嚟滿屋 🈵~!全新雙重首創四款獨創菜單,最高可選138款料理🫶🏻!仲可以免費升級烤榴槤任食,榴槤愛好者留意♥️!自助取食物位置有好少見嘅爆谷機🍿!唔同價錢唔同享受,我眼寬肚窄A餐都夠我食😝🌟1️⃣A餐:經典組合—三重新鮮刺身江洋盛宴,最多77品料理選擇✅($238-$308)以油甘魚、三文魚、北寄貝作主打,肉質彈牙,鮮味十足,讓人一試難忘😝💖,最平$238有得食啦(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 經典組合嘅食物選擇都好齊,有齊刺身、湯物、炸物和炒飯等,食放題我就最中意叫雞軟骨、芝麻雞翼,炸得香脆,好食!😋2️⃣B餐:匠選組合——空運大目吞拿魚海洋盛宴,最多97品料理選擇✅ ($358-$428)以太平洋新鮮空運大目吞拿魚做主打,一口入魂♥️!仲有好多高級料理選擇,包括深海池魚王、鰺魚中最高級、最肥美嘅縞鰺、生蠔杯、鮑魚、松葉蟹刺身、西冷牛扒!啲松葉蟹刺身真係條條肥美!🦀😋3️⃣C餐:豪華鮪.極品中拖羅汪洋盛宴,最多114品料理選擇✅ ($508-$548)以鮪、中拖羅做主打,非常甘香😋!仲有好多高級料理選擇,包括甜中帶回甘嘅海膽杯、石鯛薄刺魚肉、高
【性價比超高日式放題料理🎎】 @superiormanya

唔同價錢唔同享受,我眼寬肚窄A餐都夠我食😝🌟

以鮪、中拖羅做主打,非常甘香😋!仲有好多高級料理選擇,包括甜中帶回甘嘅海膽杯、石鯛薄刺魚肉、高級食材制作嘅佛跳牆,湯味濃郁!😝😋🤪

4️⃣D餐:極緻組合—鮪‧大拖羅滄海盛宴,最多128品料理選擇✅ ($568-648)
以鮪‧大拖羅做主打,天然魚油脂的甘香!仲有好多高級料理選擇,包括奢華極致嘅極品魚子醬和鮮味肉嫩嘅金目鯛刺身等等! 🐟♥️

🌟個人喜好食品:燒波蘿(超鮮甜!)、惹味蒜茸燒生蠔、牛油粟米(好似隻船咁上碟啖啖滋味!)、三文魚、扇貝刺身⋯⋯!仲有一般放題店好少見嘅一球豆腐蛋糕😋好好食~

📍:御滿屋日本料理
地址:旺角彌敦道655號1樓 (雅蘭商場側對面)
營業時間:12:00PM-3:00PM, 5:00PM-11:00PM
#日式料理#放題#日式#旺角#旺角美食#日本#刺身#海鮮
2024-04-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 西京比目魚
  • 燒有機菠蘿
  • 雪糕
  • 鹽燒雞軟骨
  • 壽司
  • 芝麻雞翼
等埋朋友收工都已經比較夜,所以我地都懶得諗食咩啦,一出旺角站E出口見有人派放題既傳單又見咁抵食,諗都唔洗諗我地就上左去啦。佢有分ABCD餐四個等級四種價錢可以選擇,豐儉由人。雖然我地食既係宵夜時段,但係依然都係好熱鬧地坐滿哂人。以下係我既心水推介😋:刺身🦐🌟甜蝦👍🏻👍🏻甜蝦大大隻,好巨型壽司🍣🌟左口魚壽司🌟海膽手卷左口魚油脂豐富,海膽鮮甜冇腥臭味燒物🍢🌟鹽燒牛舌🌟燒有機菠蘿🌟西京比目魚機菠蘿 牛舌超驚喜,同串燒店有得比甜品🍧🌟Haagen Dazs🌟Movenpick🌟榴槤雪糕&榴槤我同朋友都食完又食不停encore,食到捧住個肚走,簡直係回本之選呀

以下係我既心水推介😋:

刺身🦐
🌟甜蝦👍🏻👍🏻
甜蝦大大隻,好巨型

壽司🍣
🌟左口魚壽司
🌟海膽手卷
左口魚油脂豐富,海膽鮮甜冇腥臭味

燒物🍢
🌟鹽燒牛舌
🌟燒有機菠蘿
🌟西京比目魚
機菠蘿 牛舌超驚喜,同串燒店有得比

甜品🍧
🌟Haagen Dazs
🌟Movenpick
🌟榴槤
2024-04-26 118 views
Weekday Dinner 經典三重海鮮刺身江洋盛宴食物種類及選擇多,適合想試試不同品項的人。放題必點的肥美刺身,有三文魚、油甘魚、赤貝,帶子、角螺、甜蝦及赤蝦等等,味道不錯。吃完魚生再吃了足料的瑤柱海皇粥,暖暖胃再吃其他熟食:-熱辣辣又香口的芝麻雞翼-惹味日式炒蜆、鹽燒牛舌及蒜蓉燒生蠔-香甜多汁燒有機菠蘿-肉質嫩滑的西京比目魚-香脆的虎蝦及南瓜天婦羅自助區除了有飲品、清酒梅酒、冷盤海鮮、炸物及甜品,更有不同的雪條及雪糕,而家Häagen-Dazs雪糕是任食的!另外榴槤也是任食的~
Weekday Dinner

吃完魚生再吃了足料的瑤柱海皇粥,暖暖胃再吃其他熟食:

-熱辣辣又香口的芝麻雞翼
-惹味日式炒蜆、鹽燒牛舌及蒜蓉燒生蠔
-香甜多汁燒有機菠蘿
-肉質嫩滑的西京比目魚
-香脆的虎蝦及南瓜天婦羅

-呢間放題之前🐷都同大家介紹過,因為性價比極高,所以決定再食多次,介紹埋之前未食過嘅菜式😋經典三種新鮮刺身江洋盛宴 $258今次同樣揀最平嘅餐,除左有77款食物任食,額外仲有任飲任食前菜、榴槤肉、爆谷、飲品、清酒梅酒、雪糕。🥗前菜除左有必食海葡萄之外,爽脆香辣嘅藤椒魚皮同肥美青口都必須要試🤩🐚刺身♡御•泰の味冷鮑魚彈牙嘅原隻冷鮑魚上,淋上開胃嘅泰式酸辣汁,必食😋♡松葉蟹棒肉質呈一梳梳嘅形態,同樣新鮮、口感飽滿。♡角螺爽口新鮮,帶海水鮮甜味。♡鮑片口感煙韌腍滑,鮮味濃郁。🍣壽司、軍艦♡醬燒蠔壽司蠔唔會燒得過熟,肉質軟滑creamy。用燒汁燒過嘅蠔肉,再淋上沙律醬,味道有層次且惹味。♡馬刀貝壽司味道鮮甜,肉質鮮美爽脆。♡龍蝦膏赤蝦壽司赤蝦原本已經非常鮮甜,配搭帶海水味、鹹香味嘅龍蝦膏,有提鮮效果🥰♡蜜柑真鯛壽司真鯛味道淡雅,帶獨特黏糯嘅口感。塗抹淡淡嘅蜜柑醬汁,帶果甜及微酸,開胃又特別😍♡牛油果蟹肉他他牛油果同蟹肉係絕配,加上車厘茄,味道清新。👨🏻‍🍳廚師推介♡蒜香蛤蜊卜卜蜆鍋蒜香及辣味濃郁,蜆份量頗多,大粒無沙,推薦👍🏻♡御品鮑汁燴花膠花膠件頭大富膠質,以鮑汁烹調倍添鮮味。🔥燒物♡燒紐西

經典三種新鮮刺身江洋盛宴 $258

🥗前菜

🐚刺身
♡御•泰の味冷鮑魚
彈牙嘅原隻冷鮑魚上,淋上開胃嘅泰式酸辣汁,必食😋
♡松葉蟹棒
肉質呈一梳梳嘅形態,同樣新鮮、口感飽滿。
♡角螺
爽口新鮮,帶海水鮮甜味。
♡鮑片
口感煙韌腍滑,鮮味濃郁。

🍣壽司、軍艦
♡醬燒蠔壽司
♡馬刀貝壽司
味道鮮甜,肉質鮮美爽脆。
♡龍蝦膏赤蝦壽司
♡蜜柑真鯛壽司
♡牛油果蟹肉他他
牛油果同蟹肉係絕配,加上車厘茄,味道清新。

👨🏻‍🍳廚師推介
♡蒜香蛤蜊卜卜蜆鍋
蒜香及辣味濃郁,蜆份量頗多,大粒無沙,推薦👍🏻
♡御品鮑汁燴花膠
花膠件頭大富膠質,以鮑汁烹調倍添鮮味。

🔥燒物
♡燒紐西蘭羊鞍
羊肉香味濃郁,再以大量黑椒調味,相當惹味。
♡芝麻雞翼
雞翼保留大量肉汁,外皮香脆且唔會太油膩👍🏻

🍢串燒
♡燒有機菠蘿
菠蘿經過燒烤處理後,天然甜味更加突出,表面燒得微焦,口感更豐富,同時唔會燒得太乾身,必食燒物甜品😋