6 day(s) ago 0 views
坐位闊落,坐得舒適我哋揀咗經濟啲嘅A餐「經典雙重奏長腳蟹鮑魚海鮮盛宴」,大人2百幾蚊一位,小朋友只係百幾蚊,就有77款美食😋回本必食:🌟 杞子花雕醉鮑魚:凍食鮑魚,唔係咁多地方食到,甜甜地帶點酒香🌟 刺身🐟🦐🐚: 十多款刺身,包括松葉蟹腳、帶子、油甘魚、劍魚腩、大赤蝦、三文魚等等,質素相當不錯🌟 馬來西亞D24榴槤:軟綿綿,每一件都好甜,鍾意食榴槤嘅朋友一定叫好🌟 御品鮑汁燴花膠:勁大塊鮑汁花膠,又淋又黏口,好好食,店家好慷慨啊!🌟 鐵板開邊蝦🦐:黑椒味蝦,夠晒惹味🌟 海膽手卷: 海膽鮮味,飯細細舊唔怕太飽🌟 熱盤:乳鴿王,雪花牛窩🐮,夠晒滿足🌟 炸物:貓山王炸榴槤,榴槤味濃,吉列炸蠔,夠晒酥脆其他仲有串燒🍢、鍋物、壽司🍣自助區有多款小食,冷凍海鮮🐚🦐飲品有清酒🍶、啤酒🍻、汽水🥤同特飲多款甜品🍮、蛋糕🍰、乳酪,水果🍉午餐任食3小時,晚餐任食2小時以呢個價錢嚟講,相當抵食同滿足
坐位闊落,坐得舒適

回本必食:

🌟 鐵板開邊蝦🦐:黑椒味蝦,夠晒惹味

🌟 海膽手卷: 海膽鮮味,飯細細舊唔怕太飽

🌟 熱盤:乳鴿王,雪花牛窩🐮,夠晒滿足

🌟 炸物:貓山王炸榴槤,榴槤味濃,吉列炸蠔,夠晒酥脆

其他仲有串燒🍢、鍋物、壽司🍣
自助區有多款小食,冷凍海鮮🐚🦐
飲品有清酒🍶、啤酒🍻、汽水🥤同特飲
多款甜品🍮、蛋糕🍰、乳酪,水果🍉

午餐任食3小時,晚餐任食2小時
以呢個價錢嚟講,相當抵食同滿足
2025-08-05 0 views
跟榴槤控朋友吃飯,任食榴槤的放題就最適合了,這次就來了旺角御滿屋,A餐無限任食長腳蟹鮑魚,這都不是重點,還是那句,我們是奔着任食榴槤來的😆。用QR Code 點餐,外面自助區也有好多吃的。第一輪當然是要點刺身,這家款式挺多的。✴️刺身挪威三文魚/北海道帶子/油甘魚/甜蝦/阿根廷赤蝦每款都好新鮮,我自己最喜歡帶子,好肥美又鮮甜,甜蝦也是,其他刺身也不錯。✴️壽司類炙燒左口魚/三文魚:左口魚我每次必點,入口即溶,滋味無窮,三文魚也是入口即化。油甘魚/野生池魚/魷魚︰上面刺身好新鮮爽口。花之戀/熟帶子︰三文魚不算肥,不過都幾好食。熟帶子也不錯。海膽手卷︰size 不大,所以不怕吃多了,海膽好creamy。✴️任食馬來西亞榴槤超甜超滑,點了好幾次。✴️串燒牛舌/雞軟骨/燒雞翼都燒得很乾爽,肉質爽脆,雞翼還有肉汁。✴️焗海鮮/羊架蒜蓉焗生蠔/芝士焗扇貝/鐵板比目魚生蠔香辣肥美,扇貝芝士味濃,比目魚魚肉非常滑溜。羊架︰非常嫩滑,不會有羊騷味。✴️一品料理︰一口牛柳粒/鮑魚海鮮粥牛柳粒炒得非常惹味,海鮮粥料滿滿,原隻鮑魚/蜆/青口/魷魚,我好喜歡。✴️自助區美食︰飲品櫃/熟食/雪糕櫃/甜品櫃︰美食太多不能盡錄。M

✴️刺身
挪威三文魚/北海道帶子/油甘魚/甜蝦/阿根廷赤蝦

✴️壽司

油甘魚/野生池魚/魷魚︰上面刺身好新鮮爽口。

花之戀/熟帶子︰三文魚不算肥,不過都幾好食。熟帶子也不錯。

✴️任食馬來西亞榴槤

超甜超滑,點了好幾次。

✴️串燒
牛舌/雞軟骨/燒雞翼

都燒得很乾爽,肉質爽脆,雞翼還有肉汁。

✴️焗海鮮/羊架
蒜蓉焗生蠔/芝士焗扇貝/鐵板比目魚

生蠔香辣肥美,扇貝芝士味濃,比目魚魚肉非常滑溜。

羊架︰非常嫩滑,不會有羊騷味。

✴️一品料理︰
一口牛柳粒/鮑魚海鮮粥

✴️自助區美食︰
飲品櫃/熟食/雪糕櫃/甜品櫃︰美食太多不能盡錄。
Movenpick/ Haagen-Dazs: 還有各款雪糕,我自己最喜歡就是Kitkat雪糕批,好香甜。
雀巢鮮果乳酪/其他甜品︰我太滿意了,甜品只能簡單選了兩三款,真的吃不太下了。
總結,任吃榴槤真的無敵,太好吃了,其他食物多得根本吃不完,下次還要來,要吃更多。
2025-08-02 0 views
餐廳位置十分便利,位於旺角地鐵站一出搭電梯上一樓便到達,餐廳環境衛生企理,主打日式放題料理,上菜速度算快,選擇種類繁多。選擇了A組合放成人晚市自選2小時,自助手機落單上的款式眾多,刺身壽司、手卷軍艦、串燒炸物等,必叫長腳蟹刺身、花雕醉鮑魚。同時亦設有自助區,有點心、冷盤小食、飲品、雪糕和甜點。馬來西亞極品冰榴槤榴槤冰鎮後,味道仍然香濃,入口絲滑。鐵板香煎比目魚比目魚燒得剛好,有魚油的香氣之餘,魚的肉質不會過火。爆炒鱔球鱔球有芹菜等配菜即叫即炒,有鑊氣之餘,送飯一流。紅酒鵝肝士多啤梨撻這一道創意菜的鵝肝大大塊放在撻面,同酸酸甜甜士多啤梨醬又幾夾。魚子醬煙三文魚龍蝦沙律酥皮酥皮係芝士味,好似三文治咁一層疊一層,味道層次疊加上去都幾好味。脆皮紅燒乳鴿王黎到放題的乳鴿王一啲都唔輸蝕,色香味俱全,水準酒樓無異。-特濃芝士醬燒皇帝蟹棒壽司-火炙七味醬燒蠔壽司-火炙鰻魚壽司-蒜香牛油帆立貝壽司-火炙焦糖三文魚壽司-胡麻醬燒左口魚邊壽司

同時亦設有自助區,有點心、冷盤小食、飲品、雪糕和甜點。

馬來西亞極品冰榴槤
榴槤冰鎮後,味道仍然香濃,入口絲滑。

鐵板香煎比目魚
比目魚燒得剛好,有魚油的香氣之餘,魚的肉質不會過火。

爆炒鱔球
鱔球有芹菜等配菜即叫即炒,有鑊氣之餘,送飯一流。

紅酒鵝肝士多啤梨撻

魚子醬煙三文魚龍蝦沙律酥皮

脆皮紅燒乳鴿王
黎到放題的乳鴿王一啲都唔輸蝕,色香味俱全,水準酒樓無異。

-特濃芝士醬燒皇帝蟹棒壽司
-火炙七味醬燒蠔壽司
-火炙鰻魚壽司
-蒜香牛油帆立貝壽司
-火炙焦糖三文魚壽司
-胡麻醬燒左口魚邊壽司
因為工作關係,如果我約人出去食飯嘅話多數都要夜少少,同我男朋友出去就一定係就返我8:00收工,出到旺角差唔多8:40分呢排唔知係咪出邊靜咗,好多地方都walk in唔洗等位,即刻有得入去,或者可能次次都係我好彩原來入面都好多人食緊,接近爆場🤭好好彩有位我地點左最平既餐,竟然都有蟹腳食,可能我無睇清楚,真係十分有驚喜,好開心😁出邊攞熟食嘅區域就唔算太大,我出咗去兩次刺身就不過不失,呢個價格我地覺得都好值得既,少少覺得啲味道淡啲,應該雪耐咗蒜蓉開邊蝦好正,我地重點左一次🤭,因為方便呀嘛,唔使剝殼差不多樣樣都有點黎試,鮑魚好入味,返點左一次,海膽手卷唔錯但唔係勁好但會再食☘️最好笑係我喺出面攞左燒賣,竟然好好食😋可惜我見唔到有辣椒油,襯埋應該仲正⭐️羊架第一轉叫好腍好好味😋第二次差啲,可能一輪輪芝麻雞翼就同其他嗰啲冇乜太大分別,都係芝麻雞翼,間間都一樣整體都好味道啊,會再去🎵

原來入面都好多人食緊,接近爆場🤭好好彩有位

出邊攞熟食嘅區域就唔算太大,我出咗去兩次

蒜蓉開邊蝦好正,我地重點左一次🤭,因為方便呀嘛,唔使剝殼

羊架第一轉叫好腍好好味😋第二次差啲,可能一輪輪

芝麻雞翼就同其他嗰啲冇乜太大分別,都係芝麻雞翼,間間都一樣

整體都好味道啊,會再去🎵

2025-07-15
$283 (Last Night Supper)
  • 燒羊架
2025-06-18 4070 views
十年前已經係御滿屋既粉絲,在十年後再去,一早book 左父親節,去到旺角分店安排不錯,12點入座即叫食物,要等到12:30先有第一批食物到,我地加錢食B餐,結果原來不是任食,B餐內既食物成個鐘先冇得出一次,最後忍唔住問職員追先15分鐘後(即係已經1:45)俾第一轉B餐內食物,池魚皇刺身全部都係魚鱗,碟上都是魚鱗,第一片食左先知,根本冇法入口,所以任食十個鐘都冇用,都唔出食物,下次都係去返另一層食算,人地又平又抵食,真係冇下次啦,都唔會推薦任何人去!
2025-06-15
$460 (Lunch)
Father's Day
2025-06-18 3636 views
當日和屋企人預約了16:30-18:30,開頭打算避開晚飯時段,但可能因為父親節前夕,當段時間都全場滿,一直在荃灣分店食,今次就試吓其他分店,但旺角這間漏單情況嚴重,18:00截單,但仍然有好多叫左嘅野未出現過,當時有向職員提出過,之後出左兩碟,其他仍有很多未到,18:28有職員話要交枱,當我哋話仲有好多野未黎,個職員問漏咩未到,因為真係留得太多飯,根本唔能夠完全記得要做啲咩,最後同佢講有五舊榴槤未到,佢哋上埋我哋就走,但根本就勁唔抵,仲要食B餐,叫左又無,又無黎,又漏單
2025-06-14
$450 (Tea)
Father's Day
Dining Offer
Credit Card Offers
2025-02-20 12641 views
細佬生日就去食咗日本放題!依間放題啲刺身都唔差嗌幾多件就會俾幾多件你同埋每款刺身都新鮮,種類亦算多。其他小食都多種類,雜物係必須嘅另外仲有唔少熟食都幾出色有鮑魚、牛肉壽喜燒鍋、清酒煮蜆、燒生蠔、燒扇貝都幾多唔同海鮮!👍🏻👍🏻✨鍾意食日式放題嘅,唔可以錯過依間啦!
細佬生日就去食咗日本放題
依間放題刺身都唔差嗌幾多件就會俾幾多件你同埋每款刺身都新鮮,種類亦算多。
鍾意食日式放題嘅,唔可以錯過依間啦!
2025-01-29 17987 views
好耐冇去御滿屋食日式放題,佢嘅套餐有啲改變,今日揀咗個B餐。佢哋嘅刺身,基本嘅赤蝦、油甘魚、赤貝、松葉蟹腳… 都算唔錯。但相比以往最貴嘅C餐和依家嘅B餐,拖羅、帶子、海膽,鵝肝呢啲比較貴嘅食物,質素就就差咗啦。至於熱葷,味道同質素都麻麻。唔知係咪因為天氣凍,部分菜式唔夠熱,例如係佛跳牆。結果鮑魚瑤柱海皇粥已經算係最有印象嘅一款食物,因為夠熱,足料。馬來西亞極品榴槤無限供應,啱晒榴槤控。甜品方面反而有啲驚喜,凍鮮奶桃膠雪燕 唔錯,食咗兩碗。另外雪糕凍櫃選擇都好多,熱葷食得唔多,喺呢度補返。

馬來西亞極品榴槤無限供應,啱晒榴槤控。

2025-01-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$400 (Lunch)
2025-01-22 15242 views
宣傳單張內容有點是沒有的,4人已上網上訂桌,沒贈品也沒生日優惠。當日吃B餐,菜品中最好吃的煎鵝肝,外脆內嫩。刺身類,各種都普通。B餐有的貴價拖羅,位置不肥美,有腥味,不好吃。海膽杯,海膽色淺沒味口感還黏黏的,不敢再吃。凍蟹腳有蟹味,偏咸,水份多肉不飽滿。魚子醬,咸咸的,有泥腥味。馬來西亞榴槤,點了四次,有兩次是肉細核細肉黃榴槤味濃甜的,有兩次是肉生硬淺黃色的,明顯榴槤品質不同!佛跳牆,蟹肉竹笙湯羹,海鮮粥等,樣子不好看,也不好吃,浪費食材。那些煎炒蒸炸燒烤的味道普通到不會再點,炒蟹不旦過辣而且肉霉。冷盆的凍蝦很多肉不爽彈,螺和蜆有沙。之前看食評家片去吃的,四百多元一位應該無十成也有七成好吃的吧,結果就只有三成東西合格,其中有一成是生果,有一成是包裝的雪糕飲品。四人一千八百多元,兩小時吃些沒質素又不飽真不值!
當日吃B餐,菜品中最好吃的煎鵝肝,外脆內嫩。
凍蟹腳有蟹味,偏咸,水份多肉不飽滿。
魚子醬,咸咸的,有泥腥味。
冷盆的凍蝦很多肉不爽彈,螺和蜆有沙。
四人一千八百多元,兩小時吃些沒質素又不飽真不值!

$459.8 (Dinner)
Birthday
2025-01-18 9379 views
行到旺角,突然想食日本野,見到呢到樓下有個啊姨宣傳叫人上一樓。上到去拿walk in飛,等佐一個鐘左右,成程叫預約的客人,遲到都有得入,就係無叫過walk in,呢個下一張就到我哋的狀態係維持咗45分鐘。唔做Walk in客唔緊要,唔好派飛俾人呀嘛,咪大大隻字寫住只係做預約囉。唔好俾啊姨係下面拉客啦⋯⋯成日話香港飲食寒冬,講咩啊,人哋大陸叫飛係幾個預約叫下幾個walk in…..呢d基本嘢都分流得唔好,要人無歐歐係到等成個鐘,無既,無下次囉。大家去食記預約啊,遲到都無所謂啊😁實俾你入的放心😁
大家去食記預約啊,遲到都無所謂啊😁實俾你入的放心😁
2025-01-18
Waiting Time
50 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2025-01-12 6457 views
近期見到很多博主幫promote. 總體感覺上菜很慢,漏單。絕大部分時間等緊食物。細路一舊烏東等足兩粒鐘,一催再催。如類似價錢,有很多其他餐廳選擇。應該唔會再幫襯。刺身正常。長腳蟹尚可,唔會好咸。泰式鮑魚,蒜蓉烤生蠔都ok.。熱食普通。羊架肉質麻麻。有馬來凍榴蓮提供。甜品及自助區選擇甚少。餐廳環境尚可,同其他日式放題差唔多。座位都鬆動。飲品選擇尚可,有汽水,清酒,茶水咖啡。亦有唔少雪糕供應。但總體感覺十分一般。
刺身正常。
長腳蟹尚可,唔會好咸。泰式鮑魚,蒜蓉烤生蠔都ok.。
熱食普通。羊架肉質麻麻。
有馬來凍榴蓮提供。
甜品及自助區選擇甚少。
但總體感覺十分一般。
2025-01-02 6246 views
搵位度:🌟🌟🌟抵食度:🌟🌟🌟好食度:🌟🌟🌟🌟雖然今次佢係食晏,食返夜晚放題,都幾抵呀,去到平安夜夜晚食都唔使$300一位,唔錯嘅放題食物都有啊,例如雪蟹腳啦,連殼甜蝦同帶子,海膽手卷啦等等。依度比較特色,就係有任食榴槤食,本身唔係超級鍾意食都食咗幾舊,感覺上都唔錯硬身正正常常偏甜嘅榴槤。個人就覺得熟悉嘅款式偏少炸物得四種,自助區食物唔算吸引甜品的比較遜色,不過優點就有花膠嗰啲,黃金蝦就唔算好食,但都叫有鹹蛋味。
搵位度:🌟🌟🌟
抵食度:🌟🌟🌟
好食度:🌟🌟🌟🌟

boxing day咁啱撞著媽咪生日,本身想去食酒店自助餐但實在太貴,研究咗好多間放題嘅menu,最後book咗呢一間,果然冇令到我哋失望首先想讚一讚呢一間分店嘅環境非常舒適,座位亦都好闊落,以前食過一啲放題,啲座位迫到死,兩個人去食,枱貼枱,張枱細到乜咁,幾碟嘢食已經塞滿成張枱好似逼你食快啲咁,但呢度卡位比例好多,有私隱之餘食得亦好舒服。我地揀左貴果個menu有魚子醬,拖羅,海膽等等,食幾round都回本。刺身全部都好新鮮,海膽都比得好豪下,超滿足點解我哋揀咗呢一間係因為餐牌裏面佢哋有好多海鮮食,啱曬我哋口味,蟹腳都拍得住酒店嘅級數,蟹肉亦唔會霉,佛跳牆好足料,有花膠又有鮑魚不過生蠔就比較辣,我食唔到嘢食上得好快,而全程印象中好似只係漏過一次單,放題嚟講已經算係做得好好,因為曾經我哋遇過一啲放題係成日漏單,但你又唔敢重新再點過因為你唔知佢係漏單定係整得耐,一陣一次過上咗好多份又食唔曬。雪糕雪條嘅選擇係非常非常之多(要睇下我拍果條片),真係好後悔冇留返個肚嚟食多兩支雪條,因為有好多喺市面上都未見過嘅款式。雪糕又有haagen dazs又有movenpick,又有勁多唔同牌子嘅雪條,見到

刺身全部都好新鮮,海膽都比得好豪下,超滿足

不過生蠔就比較辣,我食唔到

雪糕雪條嘅選擇係非常非常之多(要睇下我拍果條片),真係好後悔冇留返個肚嚟食多兩支雪條,因為有好多喺市面上都未見過嘅款式。雪糕又有haagen dazs又有movenpick,又有勁多唔同牌子嘅雪條,見到有一款韓國開心果甜筒勁想食但已經食唔落

飲品選擇亦都好有好多,無糖嘅飲品都好多選擇,茶,酒,亦都係任飲

整體黎講呢個食物質素絕對對得住呢個價錢,睇得出店家都好大方下,即使一啲比較貴嘅食材例如海膽,蟹腳,亦唔會慳住出,好似海膽手卷咁,以前食過一啲放題飯就比得多喇,但係海膽得嗰少少,呢度嘅飯同海膽就係1:1左右,蟹腳拖羅嗰啲基本上落單之後大概5分鐘就會上菜,唔會拖你時間。
不過有一樣嘢我想批評一下就係通常第一round嘅刺身拼盤都會擺得比較靚,俾人打下卡咁,但係呢度嘅擺盤就冇咁精緻,想影下相都唔得,唔清楚餐廳係咪唔想用啲太大嘅盤嘥曬枱面嘅位置?
不過嗰晚真係食得好開心,短期內都想再去一次
2024-12-26
$1412 (Dinner)
Birthday
  • 刺身
  • 海膽手卷
  • 燒紐西蘭羊鞍
  • Movenpick雪糕
2024-12-05 13727 views
好耐冇食過放題啦朋友介紹我去✨御滿屋✨多選擇 食物質素高 價錢合理性價比高 食足兩個鐘揀咗✨經典兩重創新刺身江洋盛宴有多款刺身壽司特色卷物🍣 刺身都非常新鮮 味道鮮甜特色卷物有好多選擇仲有串燒熟食等等第一次喺放題可以食乳鴿同花膠仲有花蟹同埋蟹粥 幾特別自助區有好多小食、點心、麻辣鮑魚小龍蝦飲品同甜品都有超多選擇連清酒都可以任飲 雪糕可以揀Häagen-Dazs Movenpick 性價比好高環境寬敞舒適 食物質素高 值得推薦👍🏻
好耐冇食過放題

特色卷物有好多選擇

仲有串燒熟食等等
第一次喺放題可以食乳鴿同花膠
仲有花蟹同埋蟹粥 幾特別

自助區有好多小食、點心、麻辣鮑魚小龍蝦
飲品同甜品都有超多選擇
連清酒都可以任飲
雪糕可以揀Häagen-Dazs Movenpick
性價比好高

環境寬敞舒適 食物質素高 值得推薦👍🏻
2070 views
今日又約咗餓底特工成員出勤,目標係旺角#御滿屋 周末午市放題12pm 食到3pm,A餐$258/ 成人,B餐$368/成人幫襯時做緊88折,等同免加一🤔今次係睇中哩到B餐有拖羅🐟、魚子醬、長腳蟹🦀、海膽任食⋯⋯清酒、梅酒任飲🍶魚子醬盒上、鹹鹹哋冇乜味、平嘢係咁上下⋯⋯ 三文魚籽或蟹籽仲好食啲,起碼有爆䊢嘅口感😅拖羅切得太薄、其實反正都係任食、切厚啲賣相都好啲啦、不過個人覺得唔係真嘅吞拿魚腩,應該係另外品種,味道偏淡🐟馬來西亞榴槤都係任食😋上湯焗雪場蟹腳味道唔錯,哩個肉質少少霉,冇encore 🤔煎鵝肝有啲薄,反正任食切厚啲咪好囉⋯⋯🪿芝士焗龍蝦🦞B餐每人送半隻,熱辣辣係啲芝士好味⋯⋯其他食物都算中規中距、總括嚟講食番A餐抵啲⋯⋯

B餐:拖羅、魚子醬

馬來西亞榴槤都係任食😋
榴槤任食

上湯焗雪場蟹腳味道唔錯,哩個肉質少少霉,冇encore 🤔

煎鵝肝有啲薄,反正任食切厚啲咪好囉⋯⋯🪿
煎鵝肝

芝士焗龍蝦🦞
B餐每人送半隻,熱辣辣係啲芝士好味⋯⋯

其他食物都算中規中距、總括嚟講食番A餐抵啲⋯⋯
黃金蝦
$360 (Lunch)