2023-03-19 268 views
呢間位於荃灣嘅天。悠蔬食,每食一次都要讚一次!🎉晚市套餐性價比極高!食完飽到上心口!今晚食咗個F餐:前菜(+$18)香芒牛油果苜蓿芽手卷🔥🔥🔥🔥:清新、香甜可口,食完好醒胃,有助於我食嚟緊嘅主食!!主食 ($198):椰香冬陰野菌炒飯配迷你泰式拼盤(微辣)🔥🔥🔥🔥🔥:首先講講個炒飯,雖然係炒飯,但唔似坊間嘅炒飯咁油膩。飯底有淡淡椰香同冬陰功嘅味道。雖然係冬陰功,但味道就當然唔會好似正宗嘅泰菜咁重口味啦!!呢間素食都係行清新自然嘅風格~飯入邊有切粒野菌,所以咬落亦會有野菌嘅爽口感㗎!飯上面舖上一隻流心太陽蛋,可謂畫龍點睛!迷你泰式拼盤入面有素串燒、素春卷、素手作如餅~串燒同如餅口感真係好似真嘅肉類咁!!配上惹味少辣口嘅沙嗲汁,簡直一流!!基本上食完呢個主食已經飽到上心口!甜品(+$38):赤莓紅蓮🔥🔥🔥🔥:食完主食之後,試埋佢嘅甜品!赤莓紅蓮呢個名好靚,賣相亦非常吸引,就好似一朵蓮花咁靚~真身其實係一隻士多啤梨撻。士多啤梨清甜,撻亦焗得脆身!最鍾意佢嘅甜品以清淡為主,唔會甜到滯,感覺好天然,食完亦冇乜罪惡感🤣🤣飲品:蘋果蘆薈冰茶🔥🔥🔥🔥:呢款飲品唔使加錢,蘋果茶清甜,啖啖蘆薈肉,食完岩完

今晚食咗個F餐:

前菜(+$18)
香芒牛油果苜蓿芽手卷🔥🔥🔥🔥:
清新、香甜可口,食完好醒胃,有助於我食嚟緊嘅主食!!

主食 ($198):
椰香冬陰野菌炒飯配迷你泰式拼盤(微辣)🔥🔥🔥🔥🔥:

基本上食完呢個主食已經飽到上心口!

甜品(+$38):
赤莓紅蓮🔥🔥🔥🔥:

食完主食之後,試埋佢嘅甜品

飲品:
蘋果蘆薈冰茶🔥🔥🔥🔥:

呢款飲品唔使加錢,蘋果茶清甜,啖啖蘆薈肉,食完岩完啲泰式拼盤再飲番啖冰茶,爽到爆啊!!

總結:呢間素食店永遠都唔會令我失望,嚟荃灣呢頭一定要試呀!!🥰🥰🥰
2023-03-15
$279 (Dinner)