2004-08-25
係咪冇人食過呢間野呢?...我搵左好耐,internet都冇呢間野既資料...呢間係一間食新派北京菜既地方~之前我同屋企人+親戚食過呢間野,一試難忘~環境真係好靚(事關係北京道1號),野食當然係有極高水準啦一行十幾人,試左好多送,其中有幾道菜我覺得好好食:柚子素翅:酸酸地,好開胃,d素翅質感真係好似魚翅,好鬼死正~推介~*涼拌聖子:真正個名我唔記得左,d聖子好大隻,少少辣,都係好好食~烤鴨/烤羊:唔油係最重要既一點,烤羊冇騷味,如果唔係怕肥我真係可以食晒豆豉魚片:都係唔知個名叫乜(因為唔係我叫菜),魚肉好滑,唔腥鮮蝦麵/擔擔麵:用一個個細瓦煲仔上,好得意,蝦麵好鮮甜,擔擔麵屋企人話好食成餐飯淨係覺得d炆豬肉好肥嗟~~~叫左荔枝酒,真係有粒荔枝係個容器度~餐牌係用皮做既簿黎架,好有特色~service都係一流~~雖然好貴,但係有機會我一定會帶埋相機再去~~*
一行十幾人,試左好多送,其中有幾道菜我覺得好好食:
成餐飯淨係覺得d炆豬肉好肥嗟~~~
雖然好貴,但係有機會我一定會帶埋相機再去~~*